ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γιώργος Παγούδης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η πρώην υφυπουργός ΥΠΕΝ και νυν εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Αλεξάνδρα Σδούκου ξεκαθαρίζει ότι «επελέγη κατά προτεραιότητα η Χίος μεταξύ 20 περιοχών με δυνητικά κοιτάσματα κρίσιμων ορυκτών γιατί είχε διασφαλιστεί η συναίνεση του δημάρχου». Ωστόσο, ο τελευταίος μετά τις τοπικές αντιδράσεις ανέκρουσε πρύμναν

Ολο και πιο μακριά, όλο και πιο δύσκολη για την κυβέρνηση δείχνει να γίνεται η υπόθεση εξόρυξης αντιμονίου στη Χίο. Μετά και τις απανωτές αναβολές της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της πρώτης φάσης του διαγωνισμού και για τις οποίες δεν υπάρχουν σαφείς εξηγήσεις, η πρώην υφυπουργός ΥΠΕΝ και νυν εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Αλεξάνδρα Σδούκου σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» και στη δημοσιογράφο Χρύσα Λιάγγου «καρφώνει» στεγνά τον δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή.

Η κυρία Σδούκου εκεί, εξηγώντας τους λόγους που επιλέχθηκε η Χίος ως το σημείο έναρξης των εξορυκτικών εργασιών στην Ελλάδα, αναφέρει τα εξής: «Η Χίος επελέγη κατά προτεραιότητα από το ΥΠ.ΕΝ. μεταξύ των 20 συνολικά περιοχών της χώρας με δυνητικά κοιτάσματα κρίσιμων ορυκτών, που παρέδωσε η ΕΑΓΜΕ, γιατί είχε διασφαλιστεί η συναίνεση του Δημάρχου. Ωστόσο, ο τελευταίος μετά τις τοπικές αντιδράσεις ανέκρουσε πρύμναν».

Η ίδια κατά την παρουσία της στη Χίο στην κατ’ ευφημισμό δημόσια διαβούλευση στο Ομήρειο είχε θέσει ως όρο εξέλιξης του έργου την κοινωνική συναίνεση, ποντάροντας προφανώς στον δήμαρχο και σε όποια συμφωνία είχαν -αν είχαν- καταλήξει. Συμφωνία που πάντως αρνείται ο δήμαρχος, τονίζοντας επανειλημμένα ότι και ο ίδιος πληροφορήθηκε από τις εφημερίδες την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Τώρα λοιπόν που και το τελευταίο καταφύγιο της κυβέρνησης έπεσε και ενόψει των δικαστικών ενεργειών στο ΣτΕ, μπαίνει το ερώτημα αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στον διαγωνισμό και θα το τραβήξει μέχρι τέλους, εκθέτοντας τους συμμάχους της ή θα τον κρατήσει παγωμένο, δίνοντας παρατάσεις.