Για δημόσια υποκίνηση βίας καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας εκδότρια ιστολογίου που με άρθρο της στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ζητούσε «θάνατο στους ομοφυλόφιλους δικαστές». Το ακραία ομοφοβικό άρθρο, ακροδεξιάς υφής, δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο «Αττικά Νέα» από την εκδότρια Καλλιόπη Σουφλή, η οποία καταδικάστηκε την Τετάρτη, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, σε φυλάκιση 10 μηνών και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.
Για το άρθρο με τίτλο «Θάνατος στους ομοφυλόφιλους δικαστές – Ποινικοποίηση της απόκρυψης της ομοφυλοφιλίας για όλα τα πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα» σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία έπειτα από επισήμανση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών λίγες μέρες μετά τη δημοσίευσή του.
Σύμφωνα με το ΕΠΣΕ, που είχε καταθέσει και σχετική μηνυτήρια αναφορά, η δίκη διήρκεσε μόλις 10 λεπτά, κατά τα οποία η εκδότρια ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου άλλου συντάκτη για τον οποίο δεν είχε υπάρξει σχετική ποινική δίωξη. Η πρόεδρος της έδρας, Αικατερίνη Καραχάλιου, αντέτεινε πως «επειδή θα έπρεπε να υπάρχει και άλλος κατηγορούμενος δεν σημαίνει πως δεν έπρεπε να είναι κατηγορούμενη η υπεύθυνη για την αναδημοσίευση».
Καταδικαστική ήταν και η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, Στυλιανής Κατσάνου, η οποία σημείωσε πως όχι μόνο ο τίτλος «Θάνατος στους ομοφυλόφιλους δικαστές» προτρέπει και υποκινεί σε βία με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά και συγκεκριμένα αποσπάσματα του εν λόγω άρθρου.
Το ΕΠΣΕ σε ανακοίνωσή του «χαιρετίζει τη σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση, αφού είναι ελάχιστες τόσο οι δίκες όσο και ακόμα περισσότερο οι καταδίκες για ρατσιστικά αδικήματα», ενώ συμπληρώνει πως μετά την καταδικαστική απόφαση η κατηγορούμενη ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του ιστολογίου της. Σε βάρος της εκκρεμούν ακόμα δύο δικογραφίες λόγω αναρτήσεών της.
