Προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης από τη Hellenic Train, καθώς καταγγέλλεται πως μηχανοδηγός και εκλεγμένος συνδικαλιστής καλείται σε απολογία επειδή πήγε στην εκδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη που διεξήχθη στο ΑΠΘ.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από τον Γιώργο Μανώλη, αντιπρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών. Ο ίδιος σημείωσε πως η διοίκηση «παρακολουθεί τα social media των εργαζομένων, τις αναρτήσεις τους και έπειτα τους καλούν για εξηγήσεις». «Τέσσερις συνδικαλιστές έχουν οδηγηθεί στο πειθαρχικό, είτε χωρίς αφορμή, είτε για λόγους τυπικούς που κάποιοι θέλουν να τους μετατρέψουν σε ουσιώδεις», πρόσθεσε φανερώνοντας το κλίμα εργασιακής τρομοκρατίας που επικρατεί.
Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, έχει προχωρήσει σε καταγγελίες σχετικά με «κλίμα τρομοκρατίας και διώξεις συνδικαλιστών» στη Hellenic Train. Σε πρόσφατη ανακοίνωση, εκτός από την καταδίκη της πρότασης που έγινε για την κατάργηση του δεύτερου μηχανοδηγού, οι μηχανοδηγοί κατήγγειλαν «κλίμα τρομοκρατίας» και διώξεις συνδικαλιστών «είτε χωρίς αφορμή, είτε για λόγους τυπικούς που κάποιοι θέλουν να τους μετατρέψουν σε ουσιώδεις».
