Ανοίγει τις πόρτες του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα του ΚΕΑΟ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε εισπρακτικές εταιρείες με διάταξη που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.
Συγκεκριμένα, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έστρωσε για ακόμη μια φορά το χαλί στους ιδιώτες, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε δυσθεώρητες οφειλές, ύψους 49 δισ. ευρώ, προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η κ. Κεραμέως κατέθεσε διάταξη στη Βουλή με την οποία «ο e-ΕΦΚΑ μπορεί να αναθέσει σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου υποστηρικτικές υπηρεσίες σχετικές με τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών».
«Στόχος της ρύθμισης είναι η ενίσχυση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να ενισχυθεί και η βιωσιμότητα αλλά και η ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Οι οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ αγγίζουν σήμερα τα 49 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ να είναι κύριες, ενώ τα υπόλοιπα προσαυξήσεις».
Για να ηρεμήσει τα πνεύματα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, επισημαίνει «ότι η είσπραξη των οφειλών θα συνεχίσει να πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)».
