ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Νίκος Φωτόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Aπό τους τραμπουκισμούς, τις ληστείες και τις μαγκιές… βρέθηκαν με χειροπέδες 28 μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Εθνικιστική Νεολαία», ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσά τους ο 28χρονος «αρχηγός».

Πρόκειται για 15 ενήλικους και 13 ανήλικους (ακόμη ένας βρίσκεται στο εξωτερικό) που κατηγορούνται ότι εμπλέκονταν συστηματικά σε επιθέσεις, περιστατικά ξυλοδαρμών με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ληστείες, κλοπές, φθορές, βανδαλισμούς και άλλα. Ολοι τους θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία δρούσε υπό τον μανδύα ακροδεξιάς νεολαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση τους ξεκίνησε το 2019, περιορίστηκε την περίοδο της πανδημίας, αλλά επανήλθαν πέρυσι, το 2024. Και τι δεν έκαναν, υπό το πρόσχημα του πατριωτισμού και της προστασίας της φυλής! Οργάνωναν επιθέσεις σε προσφυγόπουλα, απειλούσαν γιατρούς και νοσηλευτές, εκφόβιζαν μαθητές κι εκπαιδευτικούς, ενώ διέπρατταν κλοπές και ληστείες.

Bίαιες επιθέσεις στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τον Οκτώβρη του 2021

Ποιος έχει ξεχάσει τις βίαιες επιθέσεις στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου ή στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τον Οκτώβρη του 2021 ή την απρόκλητη επίθεση σε προσφυγόπουλο τον Γενάρη του 2022; Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» γιατροί και νοσηλευτές ακόμη ανατριχιάζουν με τις απειλές που είχαν δεχθεί γιατί δήθεν ταλαιπωρούσαν τους ασθενείς! Πιο πρόσφατο κατόρθωμά τους, η επίθεση στις πορείες για τα Τέμπη που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, όπου χτύπησαν ανυποψίαστους διαδηλωτές. Τα επεισόδια που προκάλεσαν, μάλιστα, είναι καταγεγραμμένα σε βίντεο-ντοκουμέντο.

«Η έρευνα των Αρχών αποκάλυψε την εμπλοκή τους σε εγκληματικές πράξεις που τελέστηκαν τους τελευταίους μήνες.

Είναι μια επιχείρηση που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. με πολύ στοχευμένες έρευνες που έκανε τους τελευταίους μήνες, μέσα από προσεκτική προσπάθεια της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, και πραγματικά είναι πολύ σημαντικό διότι δεν έχει να κάνει με αμιγώς πολιτικά κίνητρα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που, πέρα από τα πολιτικά ελατήρια και κίνητρα, ασκείται σε εγκληματικές πράξεις», δήλωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε ενόψει της μετεγκατάστασης του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου στη ΔΕΘ. Ερωτηθείς, πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης εάν διακρίνει «προσπάθεια αναβίωσης του φασισμού στη βόρεια Ελλάδα», απάντησε αρνητικά.

Εως αργά χθες το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση.