Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε ένα ακόμα λουτρό αίματος αθώων προχώρησε την Πέμπτη το Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο Ισραηλινός στρατός βομβάρδισε ένα σχολείο στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 100.

«25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν από την ισραηλινή επίθεση στο σχολείο Νταρ αλ Άρκαμ, στη συνοικία Αλ Τούφα, στη βορειοανατολική Γάζα», ανέφερε σχετικά ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι IDF υποστήριξαν από την πλευρά τους πως εξαπέλυσαν ένα αεροπορικό πλήγμα «σε ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς» στη Γάζα. «Αυτό το κέντρο διοίκησης το χρησιμοποιούσαν τρομοκράτες για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα όμως, διάφορα βίντεο που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και δείχνουν μικρά παιδιά μέσα στα αίματα να κλαίνε γοερά, καθώς δέχονται τις πρώτες βοήθειες.

Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι, από τις 18 Μαρτίου οπότε και ξεκίνησαν εκ νέου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα, έχουν σκοτωθεί 1.163 Παλαιστίνιοι, οι 97 εκ των οποίων τις τελευταίες 24 ώρες. Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο πρόσθεσε ότι ο συνολικός απολογισμός από την έναρξη του πολέμου, ανέρχεται σε 50.523 νεκρούς Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.