Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το σερβικό κοινοβούλιο αναμένεται να επιβεβαιώσει την παραίτηση του πρωθυπουργού Μίλος Βούτσεβιτς την Τρίτη ή την Τετάρτη και θα ξεκινήσει μια προθεσμία 30 ημερών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, θα διεξαχθούν νέες εκλογές, οι οποίες πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε κυβερνητική συνεδρίαση. Για την κατάσταση στη χώρα τόνισε ότι είναι σημαντικό να εξομαλυνθούν πλήρως τα πράγματα και όπως είπε «να μάθουν τα παιδιά και να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα».

Ο Σέρβος πρόεδρος παρευρέθηκε σε συνεδρίαση της σερβικής κυβέρνησης κατά την οποία, μεταξύ άλλων, ελήφθη απόφαση να κηρυχτεί η Τρίτη ημέρα πένθους για την τραγωδία στο Κοτσάνι. Σε συνομιλία με την Άνα Μπρνάμπιτς, ο Βούτσιτς είπε ότι η παραίτηση του Μίλος Βούτσεβιτς θα επιβεβαιωθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη, όταν θα ξεκινήσει η προθεσμία των 30 ημερών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

«Αυτό σημαίνει ότι η 18η Απριλίου είναι η προθεσμία για τον σχηματισμό της σερβικής κυβέρνησης. Εάν το θέλετε. Και αν όχι, θα πάμε και εκεί στις εκλογές, γιατί η προθεσμία είναι 45 έως 60 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, οι εκλογές θα γίνουν στις αρχές Ιουνίου, την 1η Ιουνίου ή την 8η Ιουνίου. Η 8η Ιουνίου είναι πιο λογικό». Σχολιάζοντας τις μεγελειώδεις διαμαρτυρίες του Σαββάτου, είπε ότι «είναι σημαντικό και καλό το ότι δεν υπήρξαν μεγάλες ταραχές». «Καταφέραμε να διατηρήσουμε πλήρως την ειρήνη και τη σταθερότητα και δεν χρησιμοποιήσαμε αστυνομικές δυνάμεις για να κατευνάσουν τις εντάσεις ή κάτι παρόμοιο», δήλωσε ο Βούτσιτς.