Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κουλούρι Λαρίσης, όπου φυλάσσονται τα εναπομείναντα, μετά την αλλοίωση («μπάζωμα»), συντρίμμια της φονικής εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών, βρίσκεται την Παρασκευή το μεσημέρι ο εφέτης ανακριτής, οι δικαστικοί πραγματογνώμονες και κλιμάκιο ειδικής επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο ανακριτής, όπως μεταδίδει το larissanet.gr, έφτασε στο σημείο λίγο μετά τις 15.00 και ενώ προηγουμένως είχε δεχτεί στο γραφείο του τέσσερις μάρτυρες, οι οποίοι κατά κύριο λόγο κατέθεσαν σχετικά με την αλλοίωση στο χώρο της σύγκρουσης.
Ο λόγος της επίσκεψης στο Κουλούρι είναι το να ερευνηθεί η εμπορική αμαξοστοιχία και να διαπιστωθεί αν λείπει κομμάτι της δεύτερης μηχανής, όπως αναφέρει το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.
Τι ερευνάται κατά την αυτοψία
Το συγκεκριμένο εύρημα του πορίσματος έρχεται σε αντίθεση με τα συμπεράσματα του εμπειρογνώμονα των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών Βασίλη Κοκοτσάκη, ότι δεν εξαφανίστηκε τμήμα της δεύτερης μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Γιατί δεν ερευνήθηκε έγκαιρα
Πάντως στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ παρέδωσε το πόρισμα του στον εφέτη ανακριτή για να μπει στη δικογραφία για τα Τέμπη, ο ανακριτής έδωσε εντολή στη ΔΑΕΕ να ερευνήσει τον χώρο και τα εναπομείναντα συντρίμμια που βρίσκονται προς φύλαξη στο Κουλούρι.
Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ είχε μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα για να συμμετάσχει στις έρευνες. Ωστόσο, τα μέλη του κλιμακίου υποστήριξαν στις καταθέσεις τους ότι ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Λάρισας και οι 4 προανακριτικοί υπάλληλοί της, δεν τους το είχαν επιτρέψει. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει ασκηθεί εναντίον των στελεχών της Πυροσβεστικής Λάρισας, δίωξη.
Κατά τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ το συγκεκριμένο κομμάτι της εμπορικής θεωρείται σημαντικό για την διακρίβωση των αιτιών της φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης.
