Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν συναντήθηκε πρόσφατα ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Άγκυρα ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σε διαδικασίες του κόμματος ΑΚΡ. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, κάνοντας λόγο για αδιαφανείς όρους άσκησης της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση, καθώς και για επιπτώσεις των όρων αυτών στα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

«Σε συνέντευξη του προ ημερών ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική ασκείται προσωπικά από τον ίδιο και το ΚΥΣΕΑ, απαξιώνοντας για μια ακόμη φορά τον Υπουργό Εξωτερικών. Ωστόσο όπως προκύπτει η εξωτερική πολιτική επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ασκείται και από άτομα εκτός ΚΥΣΕΑ, καθώς προσφάτως συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Άγκυρα ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο ΑΚΡ. Για μία ακόμη φορά η ενημέρωση για την συνάντηση προήλθε από την τουρκική πλευρά, ενώ δεν ανακοινώθηκε ποτέ το περιεχόμενό της.

Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στην παροχή διευκρινίσεων για το περιεχόμενο της συνάντησης Αβραμόπουλου – Ερντογάν και να αποκαταστήσει επιτέλους τον θεσμικό τρόπο λειτουργίας της εξωτερικής πολιτικής, προτού οι επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα γίνουν ακόμη βαθύτερες», αναφέρει η Κουμουνδούρου στην κριτική της.