Τη δέσμευση για μια σαφή απάντηση όσο το δυνατόν συντομότερα, αναφορικά με την καταβολή των αποδοχών των 37 εργαζομένων της εταιρείας Kolossos Security που εργάζονται στη φύλαξη των γραφείων του ΕΦΚΑ και παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες, εξέφρασε χθες ο διοικητής του φορέα Αλέξανδρος Βαρβέρης κατά τη διάρκεια συνάντησης στο γραφείο του.
Στη συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας των εργαζομένων τους οποίους συνόδευσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος, η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Θ. Φωτίου, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Φωτόπουλος και η εκπρόσωπος του ΕΚΑ Γ. Λαζαροπούλου, τέθηκε το σοβαρό πρόβλημα που έχουν οι εργαζόμενοι σε μια εταιρεία που πληροφορίες την φέρουν να έχει –παρά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων– την υποστήριξη αξιωματούχου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σημαντική ήταν η παρέμβαση της εκπροσώπου του ΕΚΑ, η οποία υπενθύμισε ότι ο νόμος 3863/10 ορίζει σαφές πλαίσιο συνευθύνης για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στους τομείς φύλαξης και καθαριότητας και στην εταιρεία –εν προκειμένω τον ΕΦΚΑ– στην οποία απασχολούνται.
Κατά τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι έθεσαν το ζήτημα των οφειλόμενων αποδοχών και των προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν, κατήγγειλαν το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ ανανέωσε πρόσφατα τη σύμβαση της εταιρείας παρά τις οφειλές στους εργαζόμενους και κάλεσαν τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να αναλάβει την πληρωμή των οφειλομένων.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΕΦΚΑ δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα, το οποίο έχει προκύψει λόγω της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία παρακράτησης των πληρωμών του φορέα προς την εταιρεία εξαιτίας των οφειλών της σε ασφαλιστικές εισφορές και δεσμεύτηκε να απαντήσει σύντομα για το αν θα καταβάλει ο ΕΦΚΑ τις οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους που αρνείται να καταβάλει η εργολαβική εταιρεία.
