Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Όσο οι εξελίξεις και τα νέα στοιχεία για το έγκλημα των Τεμπών διαδέχονται το ένα το άλλο, ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας και θείος θυμάτων, επανήλθε την Τρίτη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι «Ένας από τους βασικούς εμπλεκόμενους και κατηγορούμενους συνεχίζει “την ζωάρα του” με χρήματα του δημοσίου». Ο συγγενής θυμάτων μαζί με φωτογραφίες στην ανάρτησή του, αναφέρει πως πρόκειται για τον Χρήστο Βίνη.

Πρόκειται για τον «γαλάζιο» πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, ο οποίος είχε λάβει μέρος σε συσκέψεις τόσο στο υπουργείο Μεταφορών, όσο και στο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να αναχαιτιστούν οι πιέσεις της Κομισιόν για την μη ολοκλήρωση του έργου που αφορούσε την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

«Εδώ βλέπουμε στην Αράχοβα το υπηρεσιακό του jeep στο οποίο έχει βάλει και σχάρες για τα ski, να συνεχίζει να προκαλεί και να καλοπερνάει, με τον μισθό του που δεν σταμάτησε ποτέ να παίρνει αυτά τα δύο χρόνια. Αντί για φυλακή, στα σαλέ της Αράχοβας» γράφει ο Νίκος Πλακιάς.

Η πλευρά του Χρήστου Βίνη, ωστόσο, δήλωσε πως εκείνος δεν ήταν ποτέ στην Αράχοβα, δεν είναι ιδικό του το αυτοκίνητο, δεν γνωρίζει σκι και δεν παίρνει μισθό.

«Στο βίντεο φαίνεται καθαρά η εμπορική αμαξοστοιχία»

Παράλληλα, ο πατέρας και θείος των κοριτσιών που χάθηκαν άδικα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα νέα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν χωρίς αμφιβολία το εμπορικό τρένο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio.

«Η σειρά των βαγονιών, ιδίως στο τρίτο βίντεο που βγήκε, και φαίνονται πιο καθαρά τα βαγόνια και οι επιγραφές πάνω στα βαγόνια, [ενν. δείχνει] ακριβώς το εμπορικό τρένο, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, είναι ακριβώς η σειρά τόσο στα βαγόνια, στις πλατφόρμας αλλά και η διάταξη του τρένου. «Κοιτάμε τη διάταξη των βαγονιών, πώς είναι αριθμημένα, κοιτάμε τους αριθμούς, όσο μπορούμε να ξεχωρίσουμε και τις επιγραφές των εμπορευματικών βαγονιών για να συγκρίνουμε», σημείωσε.