Το πιο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Βραζιλία από το 2007 στοίχισε χθες τη ζωή τουλάχιστον 38 ανθρώπων, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμός. Μεταξύ των νεκρών είναι οδηγός λεωφορείου και τουλάχιστον ένα παιδί, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, οι οποίοι χρειάστηκαν γερανό για να απεγκλωβίσουν τα απανθρακωμένα πτώματα από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ένα μπλοκ γρανίτη έπεσε από φορτηγό στον δρόμο και χτύπησε το λεωφορείο, που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις. Ένα άλλο αυτοκίνητο προσέκρουσε στο πίσω μέρος του φορτηγού, αλλά οι τρεις επιβαίνοντες γλίτωσαν αλλά υπέστησαν σοβαρά τραύματα.
Πολλά από τα πτώματα που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια απανθρακωμένα, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε κατά την σφοδρή σύγκρουση. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολη η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, εξήγησε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
«Προσεύχομαι για τις οικογένειες των περισσότερων από 30 θυμάτων του δυστυχήματος στην (πόλη) Τεόφιλο Οτόνι της (πολιτείας) Μίνας Ζεράις», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Λουίς Ιγνάσιο Λούλα. «Προσεύχομαι για την ανάρρωση των επιζώντων αυτής της τρομερής τραγωδίας».
Στα τέλη Νοεμβρίου, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό στην πολιτεία Αλαγκόας, στη βορειοανατολική Βραζιλία. Το 2023 η Βραζιλία κατετάγη τρίτη στον κόσμο σε ό,τι αφορά τους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα, πίσω από Ινδία και Κίνα, σύμφωνα με έκθεση για την οδική ασφάλεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
