Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Λίγες μέρες μετά την επίθεση του υπουργείου Ναυτιλίας στον Συνήγορο του Πολίτη με αφορμή το πόρισμά του για το ναυάγιο της Πύλου, το Μαξίμου επανέρχεται, αυτή τη φορά μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος είδε πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το πόρισμα, επιτέθηκε στον θεσμό και αφού έσυρε τα εξ αμάξης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «στηρίζει τις ανεξάρτητες Αρχές».

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα-κόλαφος του Συνηγόρου του Πολίτη «φωτογραφίζει» οχτώ ανωτέρους αξιωματικούς του Λιμενικού ως υπευθύνους για σοβαρές παραλείψεις, που χρήζουν ποινικής αξιολόγησης για το πολύνεκρο ναυάγιο, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές για την καταγγελλόμενη ρυμούλκηση του αλιευτικού Adriana από το σκάφος του Λιμενικού που κλήθηκε να προστρέξει.

Ο Παύλος Μαρινάκης έτρεξε να υπερασπιστεί το Λιμενικό Σώμα, τονίζοντας πως «για την πολιτική μας κόντρα σε κάποιους που προσπαθούν να στοχοποιήσουν τις γυναίκες και άντρες του Λιμενικού, θα συνεχίσουμε να ασκούμε αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Το Λιμενικό σώζει καθημερινά ζωές».

Ενώ, στη συνέχεια, σημειώνει πως υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από το πόρισμα, λέγοντας πως αυτό «έχει πολιτικά χαρακτηριστικά από έναν επικεφαλής του οποίου η θητεία έχει λήξει πολλά χρόνια και για την αντικατάστασή του η αντιπολίτευση σκοπίμως δεν έρχεται να ψηφίσει επιλογές που κάθε άλλο παρά από τον δικό μας πολιτικό χώρο προέρχονται».

Μετά το αίτημα της Νέας Αριστεράς να συζητηθεί στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το νομικό σκέλος του πορίσματος θα αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά και δικαστικά όργανα. «Όποια απόφαση πάρει η Δικαιοσύνη είναι απολύτως σεβαστή. Ως προς την ουσία, εμείς κυνηγάμε τους λαθροδιακινητές και όχι τους λιμενικούς και αυτό είναι στην κορωνίδα της πολιτικής μας».

Ενώ συνέχισε την επίθεση στην Ανεξάρτητη Αρχή, λέγοντας πως «έπρεπε να ολοκληρωθεί το πόρισμα σε 3 μήνες και ολοκληρώθηκε σε 15 μήνες. Θεωρούμε ότι αυτά που λέει στο κύριο σώμα του το πόρισμα δεν έχουν σύνδεση με το δια ταύτα. Η προσωποποίηση δηλαδή ευθυνών δεν έχει τεκμηρίωση», συμπλήρωσε.

Για το αίτημα της Νέας Αριστεράς ανέφερε ότι θα απαντήσει θεσμικά η ΚΟ της ΝΔ.

Με αφορμή άλλη ερώτηση τόνισε πως η κυβέρνηση «στηρίζει και ενισχύει τις ανεξάρτητες Αρχές και πως η Ελλάδα έχει κάνει άλματα σε θέματα κράτους δικαίου και ελευθερίας του Τύπου»…