Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην Μπαρτσελόνα σιγά σιγά το παίρνουν απόφαση ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του «Καμπ Νόου» δεν θα τηρηθεί. Το σχέδιο έλεγε ότι οι «μπλαουγράνα» θα έδιναν στο ανανεωμένο άντρο τους το τελευταίο τους παιχνίδι για το 2024, ήτοι τον αυριανό αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό δεν κατέστη εφικτό. Ούτε τον Ιανουάριο προβλέπεται μετακόμιση, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA ένας σύλλογος πρέπει να δώσει όλους τους εντός έδρας αγώνες του για τη league phase στο ίδιο γήπεδο, οπότε πρέπει να μείνει στο «Μονζουίκ».

Τα έργα στο «Καμπ Νόου» προχωρούν μεν, όμως υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και είναι βασικότατα – όπως η λειτουργία των εξόδων ασφαλείας. Επιπλέον, δεν έχει τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας. Η πρόβλεψη είναι να τοποθετηθεί στα μέσα Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνες από τα μέσα Μαρτίου.

Εκεί εμφανίζεται το νέο πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα, πάλι λόγω των κανονισμών της UEFA. Ολα τα εντός έδρας νοκ άουτ ματς μιας ομάδας (έως και πιθανά ημιτελικά) πρέπει να φιλοξενηθούν στο ίδιο γήπεδο. Αν οι «μπλαουγράνα» τα θαλασσώσουν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ και βγουν εκτός της πρώτης οκτάδας, θα κληθούν να δώσουν αγώνα νοκ άουτ πλέι οφ τον Φεβρουάριο – κάτι που αποκλείει το «Καμπ Νόου». Αν περάσουν απευθείας στους «16» (εφικτό βάσει της μέχρι τώρα βαθμολογίας τους) θα παίξουν εντός έδρας ξανά στις 11 Μαρτίου. Ομως πρέπει να δηλώσουν πριν από τις 21 Φεβρουαρίου την έδρα τους, στην οποία θα έχουν εξεταστεί όλα τα logistics και θα έχει πάρει το ok της UEFA. Οπότε το «Καμπ Νόου» αποκλείεται και σε αυτή την περίπτωση.

Ομως η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορέσει να δηλώσει ούτε τη νυν έδρα της, το «Μονζουίκ», για τους νοκ άουτ αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω πρότερων δεσμεύσεων του σταδίου με τον Δήμο της Βαρκελώνης – δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί υπολογίζοντας ότι οι «μπλαουγράνα» θα έχουν επιστρέψει στο δικό τους γήπεδο με την αυγή του 2025. Γι’ αυτό τώρα η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αναζητά έδρα για τις φάσεις νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά ονόματα. Κατ’ αρχάς το γήπεδο της Εσπανιόλ, το «Κορνεγιά», όμως στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα υπάρχουν πολλοί που αποκλείουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πιθανή λύση αποτελεί το «Μετροπολιτάνο» της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά προτιμότερη φαίνεται αυτή του «Μεστάγια» της Βαλένθια που βρίσκεται πολύ πιο κοντά στη Βαρκελώνη.