Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κατάληψη στο ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ομάδα περίπου 40 ατόμων, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση της πρόσφατης έκρηξης στο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων.

Όπως αναφέρει η ελληνική πρεσβεία, χρειάστηκε η παρέμβαση της γερμανικής αστυνομίας για να απομακρυνθούν από τον χώρο. Οι διαμαρτυρόμενοι έφεραν πανό στα οποία αναφέρονταν τα ονόματα «Μαριάννα», «Δήμητρα» και «Κυριάκος» και τα μηνύματα: «Κάτω τα χέρια σας από τη Μαριάννα, Λευτεριά στη Δήμητρα και το διωκόμενο σύντροφο, τιμή για πάντα στον Κυριάκο».

Σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία, «σήμερα το πρωί ομάδα αναρχικών, αποτελούμενη από περίπου 40 άτομα, πραγματοποίησε παράνομη κατάληψη των χώρων υποδοχής του προξενείου, ως διαμαρτυρία για τους συντρόφους τους που εμπλέκονται στα πρόσφατα γεγονότα στους Αμπελοκήπους. Κατόπιν επανειλημμένων παραινέσεων να αποχωρήσουν ήσυχα, οι οποίες απέβησαν άκαρπες, παρενέβη η γερμανική αστυνομία και τους απομάκρυνε από τους χώρους της πρεσβείας».