Η έγκριση των ΗΠΑ για χρήση πυραύλων κρούζ από τις ουκρανικές δυνάμεις εναντίον της Ρωσίας, η χθεσινή τηλεμαχία Χάρις-Τράμπ και η έκκληση του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Μπλίνκεν στον ισραηλινό στρατό για αυτοσυγκράτηση συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου.
Στη Βρετανία οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Το Κίεβο θα λάβει έγκριση για να πλήξει βαθιά τη Ρωσία» με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι η ΗΠΑ μάλλον θα συναινέσουν σε επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας με πυραύλους κρούζ μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Ο Guardian από την πλευρά του έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει εκκλήσεις για να βοηθήσει τους φτωχότερους καθώς η περικοπή των χειμερινών επιδομάτων θέρμανσης εγκρίνονται» και στο κύριο άρθρο αναφέρει ότι δεκάδες κυβερνητικοί βουλευτές αντιδρούν στο μέτρο το οποίο πλήττει κατά κύριο λόγο τους συνταξιούχους. Σε έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Η Ρωσία έχει νέους βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν λένε οι ΗΠΑ» και υπογραμμίζει ότι την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ο οποίος ανακοίνωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λαμί το Κίεβο.

Στη Γαλλία η Le Figaro έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Οι μακρονιστές συμφωνούν για μια ελάχιστη στήριξη στον Μπαρνιέ» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι πέντε ημέρες μετά την μεταβίβαση της εξουσίας από τον Γκαμπριέλ Ατάλ στον Μισέλ Μπαρνιέ ο νέος πρωθυπουργός συνάντησε χθες τους μακρονιστές βουλευτές με πολλούς εξ αυτών, κυρίως της αριστερής πτέρυγας, να εκφράζουν ανησυχία για τον τρόπο θα σκοπεύει να χειριστεί ο Μπαρνιέ το μεταναστευτικό ζήτημα. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πιστοί για τη λειτουργία τους Πάπα Φραγκίσκου στο Τιμόρ» και αναφέρει ότι εξακόσιες χιλιάδες πιστοί, ήτοι ο μισός πληθυσμός του ανατολικού Τιμόρ έσπευσαν να υποδεχθούν τον Πάπα. Υπογραμμίζει ότι σήμερα Τετάρτη ο Ποντίφικας θα βρεθεί στη Σιγκαπούρη, τελευταίο σταθμό της μεγάλης περιοδείας του στην Ασία και την Ωκεανία.
.jpg)
Στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει ότι η χώρα θέτει σε κίνηση ένα επικίνδυνο φαινόμενο ντόμινο καθώς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης το Βερολίνο αποφάσισε να επιβάλει προσωρινά ελέγχους στα σύνορά. Το άρθρο επισημαίνει ότι «ήταν αναμενόμενο πως ο χώρος Σένγκεν θα γινόταν θύμα της παράνομης μετανάστευσης». Επισημαίνει ακόμη ότι «δεδομένου ότι η γερμανική πολιτική υπερεκτιμούσε για καιρό τον εαυτό της (αλλά και τους ψηφοφόρους), πρέπει τώρα να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να επιτευχθεί μία αλλαγή πορείας, κάτι που μπορούσε και έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα με τη θέσπιση ενός ρεαλιστικού νομοθετικού πλαισίου στις Βρυξέλλες».
.jpg)
Στις ΗΠΑ τέλος η Washington Post έχει κεντρικό τίτλο : «Η Χάρις θέτει τον Τραμπ στην άμυνα» και σημειώνει ότι Καμάλα Χάρις εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Τράμπ στη διαρκείας της χθεσινής τηλεμαχίας ασκώντας του μεγάλη πίεση για ζητήματα όπως οι αμβλώσεις, η δημοκρατία και η εξωτερική πολιτική. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Ο Μπλίνκεν πιέζει για αλλαγές στις τακτικές του ισραηλινού στρατού».
