Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η νέα κλιμάκωση στον πόλεμο Ισραήλ -Χαμάς, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα γαλλική κυβέρνηση και η συνέντευξη του ηγέτη του CDU Μέρτς στην FAZ συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.

Στη Βρετανία ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Η Χεζμπολάχ εισέρχεται σε πλήρη μάχη με το Ισραήλ» μετά το μπαράζ ρουκετών που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση στο βόρειο τμήμα της χώρας την ίδια ώρα όπου οι διεθνείς δυνάμεις πιέζουν αμφότερες τις πλευρές να κάνουν πίσω πριν γενικευθεί η σύγκρουση. Το ρεπορτάζ τονίζει ότι από την πλευρά του το Ισραήλ εξαπέλυσε τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς του τελευταίου χρόνου εναντίον της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Υπογραμμίζει ακόμη ότι σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις ο γ.γ. του ΟΗΕ Γκουτέρες εξέφρασε ανησυχία ότι είναι πιθανό λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων ο νότιος Λίβανος να μετατραπεί σε μια άλλη Γάζα. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Οι Εργατικοί θα ερευνήσουν που πήγαν τα 600 εκατομμύρια συμβολαίων για την Covid υπό την ηγεσία των Τόρις» και τονίζει ότι η υπουργός Οικονομικών Ριβς θα ανακοινώσει την έναρξη ερευνών για το ζήτημα σήμερα.

the guardian

Στη Γαλλία η Le Monde έχει κεντρικό τίτλο : «Η κυβέρνηση Μπαρνιέ συγκροτείται μέσα στον πόνο» και στο κύριο άρθρο υπογραμμίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός δίνει υπουργεία στην συντηρητική δεξιά και υπογραμμίζει ότι στο κόμμα του Μακρόν η δεξιά στροφή έχει ενοχλήσει πολλούς κεντρώους βουλευτές. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «»Στο Λίβανο το Ισραήλ καταστρέφει την δύναμη ελίτ της Χεζμπολάχ» και στο κύριο άρθρο σημειώνει ότι πυραυλική επίθεση στα περίχωρα της Βηρυτού σκότωσε τον διοικητή της οργάνωσης Ιμπραήμ Ακίλ  με το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας να επιβεβαιώνει το πλήγμα που συνιστά όπως τονίζει η εφημερίδα μια νέα φάση στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Η Le Figaro από την  πλευρά της έχει κεντρικό τίτλο : «Για τον Μισέλ Μπαρνιέ τα πιο δύσκολα μόλις αρχίζουν».          

le monde

Στη Γερμανία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο επικεφαλής της Φρίντριχ Μέρτς στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι η Αυστρία και η Ολλανδία δεν δέχονται να πάρουν πίσω κανέναν από τους νεοαφιχθέντες, ο Φρίντριχ Μερτς επισημαίνει: «Δεν χρειάζεται να δεχθούν πίσω κανέναν. Τους έχουν ήδη στην επικράτειά τους. Απλώς δεν πρόκειται να τους δεχθούμε εμείς. Όταν κάποιος έχει καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, τότε είναι οπωσδήποτε σωστό να μην τον δεχθούμε».  Το να αφήνεις ελεύθερα μετανάστες να έρχονται στη Γερμανία είναι παράνομο και αποτελεί μη φιλική πράξη απέναντί μας. Αλλά δεν θα το συμψηφίσουμε. Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τα σύνορά της από την παράτυπη μετανάστευση

new york times

Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Η ένταση στη Μέση Ανατολή αυξάνεται καθώς οι αντίπαλοι κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους» και στο κύριο άρθρο υπογραμμίζει ότι αναλυτές εκφράζουν έντονους φόβους για γενίκευση του πολέμου.