Τραγωδία χθες στη βόρεια Νιγηρία από έκρηξη βυτιοφόρου μετά από σύγκρουση με φορτηγό, που μετέφερε επιβάτες και ζώα. Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν 50 αγελάδες κάηκαν ζωντανές.
Ο εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας (NSEMA), Ιμπραήμ Χουσεϊνι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα θύματα ενταφιάστηκαν αμέσως μετά το δυστύχημα.
«Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένα βυτιοφόρο φορτηγό που μετέφερε βενζίνη συγκρούστηκε με ένα ρυμουλκούμενο φορτηγό με ταξιδιώτες και ζώα», ανέφερε νωρίτερα η NSEMA. Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν επίσης δύο άλλα οχήματα.
Τα δυστύχημα είναι συνηθισμένα στους κακοσυντηρημένους δρόμους της Νιγηρίας κυρίως λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και των παραβάσεων των κανόνων κυκλοφορίας
