Κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες απευθύνουν οι διοικήσεις τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων προκειμένου να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., για το «ατύχημα» στα διυλιστήρια της Motor Oil. Οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ τονίζουν ότι ενώνουν τη φωνή τους με τα σωματεία και τους φορείς που παλεύουν για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς και καταγγέλλουν την κυβέρνηση της Ν.Δ., που σε συνέχεια όλων των προηγούμενων «θυσιάζει τις ζωές και την ασφάλεια της εργατικής τάξης, του λαού, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με κόστος ανθρώπινες ζωές».
Επισημαίνουν ότι «η φωτιά στα διυλιστήρια στις 17 Σεπτέμβρη θα είχε εξελιχθεί σε βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης, με νεκρούς, αν οι εργαζόμενοι δεν την αντιμετώπιζαν με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους» και αναφέρουν πως «την ώρα που η Motor Oil ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 362 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2024, οι εγκαταστάσεις λειτουργούν χωρίς τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης ατυχημάτων, βάζοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής».
Τέλος, σημειώνουν πως «ο επικίνδυνος ρόλος της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά με την αξιοποίηση των υποδομών της χώρας μας, όπως και της Motor Oil, που ως «ειδικός συνεργάτης» του αμερικανικού στρατού προμηθεύει με καύσιμα την Υπηρεσία Εφοδιασμού Αμυνας του αμερικανικού Πενταγώνου για τα βομβαρδιστικά τους, συμμετέχοντας ενεργά στο μακελειό που συντελείται στην Παλαιστίνη».
