Το ABC μετέδωσε απόψε ότι τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και η Κάμαλα Χάρις συμφώνησαν σε ένα προεδρικό ντιμπέιτ στις 10 Σεπτεμβρίου, το πρώτο που θα έχουν ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Η ανακοίνωση ήρθε λίγο αφότου ο Τραμπ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι είχε προτείνει τρεις προεδρικές συζητήσεις με τρία τηλεοπτικά δίκτυα, λέγοντας ότι συμφώνησε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο.
Ο πρώην πρόεδρος υποστήριξε ότι υπήρξαν συμφωνίες με το Fox News, το ABC News και το NBC News, καθώς έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Φλόριντα. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τότε που η Χάρις έγινε υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία και επέλεξε τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της. «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται συζητήσεις», είπε ο Τραμπ και δήλωσε ότι ανυπομονεί.
Στο μεταξύ, μερικές μέρες πριν με ανάρτησή του έλεγε ότι δεν θα εμφανιζόταν στο δίκτυο ABC, επικαλούμενος μήνυση που έχει καταθέσει.
Η εκστρατεία της Χάρις δεν έκανε άμεσα κάποιο σχόλιο.
