Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις εναντίον των ακροδεξιών διαδηλωτών στη Βρετανία, η ουκρανική εισβολή σε ρωσικό έδαφος και το λιώσιμο του παγετώνα των Άλπεων συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.    

Στη Βρετανία ο Guardian έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Χιλιάδες παίρνουν τους δρόμους για να αντιμετωπίσουν την απειλή της Άκρας Δεξιάς» και στο κύριο άρθρο τονίζει ότι χιλιάδες αντιρατσιστές και αντιφασίστες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα δημιουργώντας ανθρώπινες ασπίδες για να φυλάξουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών από τις περίπου 100 διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι ακροδεξιοί χθες το βράδι. Όπως γράφει η εφημερίδα οι αντιφασίστες διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Πρόσφυγες καλώς ήρθατε» και «Απορρίψτε τον ρατσισμό» και αναπτύχθηκαν στους δρόμους των πόλεων όπου εδώ και εννέα ημέρες γίνονται διαδηλώσεις της Ακροδεξιάς με αφορμή την δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών στο Σαουθπορτ. Συνολικά επιπλέον 6.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη Βρετανία καθώς οι ταραχές που προκάλεσε η Ακροδεξιά είναι οι μεγαλύτερες εδώ και 13 χρόνια. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Εκατομμύρια (άνθρωποι) σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται σε κίνδυνο εθισμού στα οπιοειδή», ενώ σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Ο Πούτιν καλεί τους ηγέτες του στρατού καθώς η εισβολή του Κιέβου στην Ρωσία βαθαίνει».

guardian

Στη Γαλλία η Le Monde έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Η Κάμαλα Χάρις θέλει να ξαναβρεί το πνεύμα της καμπάνιας Ομπάμα του 2008» και στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία επέλεξε τον Τιμ Γουόλς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Όπως τονίζει το δημοσίευμα η προσηνής προσωπικότητα του κυβερνήτη της Μινεσότα  έχει στόχο να πείσει τους ψηφοφόρους των Πολιτειών-κλειδιά να ψηφίσουν υπέρ των Δημοκρατικών. Μάλιστα οι Δημοκρατικοί βάζουν στοίχημα ότι θα ξαναβρούν τον θετικό τόνο που είχε η προεκλογική εκστρατεία Ομπάμα το 2008. Η Liberation από την πλευρά της έχει κεντρικό τίτλο : «Κλιματική υπερθέρμανση. Στα ίχνη του χαμένου παγετώνα» και εκτός από το αναλυτικό ρεπορτάζ για το λιώσιμο του παγετώνα των Άλπεων δημοσιεύει δύο φωτογραφίες της ίδιας τοποθεσίας στις Άλπεις, μία του 2009 όπου ο παγετώνας υφίσταται και μια φετινή όπου έχει λιώσει πλήρως.

liberation

Στις ΗΠΑ τέλος η Washington Post έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Πολλοί τρέχουν να φύγουν από το Λίβανο καθώς ο πόλεμος επίκειται»  και επισημαίνει ότι καθώς η αντιπαράθεση Ισραήλ- Χεζμπολάχ διευρύνεται χιλιάδες Λιβανέζοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους. Σε έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της  η εφημερίδα  έχει τίτλο : «Ο Τραμπ ταράζεται από την αλλαγή στην κούρσα (για την προεδρία)» με το κύριο άρθρο να τονίζει ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει ανησυχήσει από την δυναμική του διδύμου Χάρις- Γουόλς.   

Washington Post