Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε υψηλούς τόνους παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση παρά το προχωρημένο του θερμού Ιουλίου που διανύουμε. Η καλοκαιρινή αύρα δεν έχει επιδράσει προς το παρόν στα κόμματα, αλλά κυρίως τα πολλά και άλυτα προβλήματα των πολιτών δεν αφήνουν χώρο και περιθώρια για πιο χαλαρές συζητήσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, ήταν μάλλον αναμενόμενη η μετωπική σύγκρουση στην οποία οδηγήθηκαν χθες η κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και την τραγωδία των Τεμπών.

Ειδικότερα, εκ μέρους του Μαξίμου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει καμία απολύτως μέριμνα για τα τσουχτερά εισιτήρια των πλοίων, παρά το σχετικό κλίμα που τεχνηέντως είχε καλλιεργηθεί. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε κατά τη συνήθη πρακτική το πρόβλημα της γενικότερης ακρίβειας σε εξωγενείς παράγοντες. «Η κυβέρνηση όπου μπορεί και με τον τρόπο που μπορεί, σε πάρα πολλές επιμέρους περιπτώσεις του ευρύτερου προβλήματος, του αυξημένου κόστους ζωής των πολιτών, λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού και με πάρα πολλές υποπεριπτώσεις, κάνει παρεμβάσεις. Δεν έχει προαναγγείλει κάποια συγκεκριμένη παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά. Αυτό που έχουμε πει είναι ότι μελετάμε τις τιμές και συγκριτικά με πέρυσι γίνονται έλεγχοι και αν υπάρχει κάτι στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε, τότε αυτό ανακοινώνεται. Αλλά είμαστε ξεκάθαροι με τον κόσμο και δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν», απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ιδιαίτερα επιθετικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο κ. Μαρινάκης αναφορικά με τις καταγγελίες για το πρόσφατο ατύχημα σε αμαξοστοιχία Intercity, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία των επιβατών για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει, γιατί δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, το κόμμα των “μουσαμάδων”. Οπότε το κόμμα των “μουσαμάδων” να κουνάει το δάχτυλο σε μία κυβέρνηση που αποδεχόμενη τα πολλά λάθη τα οποία έχουν γίνει διαχρονικά και πόσο πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα, να κουνάει το δάχτυλο, νομίζω ότι είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό», σχολίασε ο κ. Μαρινάκης, υποστηρίζοντας ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας και βελτιώνονται οι σιδηροδρομικές υποδομές. Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε αμφιβολίες ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδίκημα που σχετίζεται με το μπάζωμα στα Τέμπη, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα που μπλέκει έννοιες για να δημιουργούνται επικίνδυνα συμπεράσματα.

Παρατηρητής

Απαντώντας άμεσα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά αυτό που όλοι ξέρουμε: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προτίθεται να κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ακρίβεια. Ούτε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όπου δήλωσε κυνικά απλός παρατηρητής, ούτε στο ρεύμα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να ψεύδεται για την κατάσταση του σιδηροδρόμου, ενώ μόλις προχθές τρένο συγκρούστηκε με βράχια θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων επιβατών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για το έγκλημα του μπαζώματος στον χώρο του εγκλήματος των Τεμπών».