Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με βέλη προς την Ευρώπη για τη στάση της, και κυρίως από μια πρόταση-πρόκληση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, συνοδεύεται το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

«Οι Κύπριοι αγνοούμενοι είναι και Ευρωπαίοι αγνοούμενοι. Και η Ευρώπη δεν μπορεί να σιωπά» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο X.

Και συνεχίζει: «Χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ενωθεί -ούτε καν πάνω στο μνήμα- 50 χρόνια μετά. 

Εμείς, θα αναδείξουμε το ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα σταθεί στο πλευρό του δίκαιου αγώνα χιλιάδων οικογενειών. 

Αγαπητέ Νίκο: 

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία σου να συναντήσεις τη Χαρίτα Μάντολες, τα λόγια της οποίας πρέπει να μας εμπνέουν όλους. 

Θέσε και εσύ από τη μεριά σου το ζήτημα των αγνοουμένων στους ευρωσοσιαλιστές. 

Να στηρίξουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις από κοινού τον αγώνα αυτών των οικογενειών, τον κοινό μας αγώνα. Και μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ανάλογη ανάρτηση μερικές ώρες πριν, τονίζοντας ότι η Ευρώπη οφείλει να πάρει θέση για το γεγονός ότι η Λευκωσία είναι μόνη πρωτεύουσα της Γηραιάς Ηπείρου, «που παραμένει διαιρεμένη. 50 χρόνια, μισός αιώνας έχει περάσει από την παράνομη εισβολή της Τουρκίας.

Την Πέμπτη ο Στ. Κασσελάκης συναντήθηκε με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κύπρο.