ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γιάννης Ντεντόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με αντίπαλο την Πολωνία, η εθνική ομάδα ξεκινάει απόψε (20.00, ΕΡΤ 2) τον μικρό κύκλο των (τριών) φιλικών προετοιμασίας εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά (2-9 Ιουλίου). Είναι ένα παιχνίδι που ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης, αντιμετωπίζει ως μια ευκαιρία, για τους παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν, να αρχίσουν να «τρέχουν» τα συστήματα, καθώς μετά το τέλος μιας κοπιαστικής σεζόν το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην τακτική και την ψυχολογική προετοιμασία.

«Το “κλειδί” είναι να βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα από άποψη φιλοσοφίας και κινήτρου. Εδώ δεν χωράνε εγωισμοί, χρειάζεται αυτοθυσία. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις πως στην εθνική ομάδα μπορεί να έχεις διαφορετικό ρόλο, αλλά να κάνεις ό,τι μπορείς για να συνεισφέρεις, να δώσεις και την καρδιά σου», τόνισε χαρακτηριστικά ο «Kill Bill» στη χθεσινή Media Day της «γαλανόλευκης», στην οποία έδωσαν το «παρών» όλοι οι παίκτες. «Χαίρομαι που είμαστε εδώ για να αρχίσουμε μια σοβαρή προσπάθεια με την εθνική ομάδα της χώρας μας. Είμαστε πολύ καλά, ακόμη καλύτερα από ό,τι περίμενα. Σίγουρα χρειαζόμαστε δουλειά, το Προολυμπιακό τουρνουά έχει ιδιαιτερότητες. Τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο, εμπειρία και το πιο σημαντικό είναι πως έχουν διάθεση να κάνουν κάτι καλό με την εθνική ομάδα», συμπλήρωσε. Παρεμπιπτόντως ξεκαθάρισε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κώστας Σλούκας ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα για να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους και να είναι έτοιμοι στα παιχνίδια που θα χρειαστούν περισσότερο και υπενθύμισε ότι τα 15 χρόνια που μας χωρίζουν από την τελευταία επιτυχία, αλλά και η κακή παράδοση που έχουμε στα Προολυμπιακά (1/12) αποτελούν έξτρα κίνητρα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο instaram παρουσίασε τη φετινή εμφάνιση της ομάδας (είχε προηγηθεί η ομαδική φωτογράφιση), ενημέρωσε για τον τραυματισμό του στη γάμπα που δεν τον άφησε να παίξει σε όλα τα παιχνίδια των Μπακς κόντρα στους Πέισερς. «Δεν έχω κάνει προπόνηση με επαφή ακόμα, αλλά είμαι καλύτερα, είμαι καλά», είπε. Και αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον προπονητή Σπανούλη έδειξε ενθουσιασμό: «Είμαι έτοιμος. Ανυπομονώ. Εχω μιλήσει άπειρες ώρες με τον κόουτς. Είναι αυτό που χρειάζεται η Εθνική. Ενας άνθρωπος που έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές στο ελληνικό μπάσκετ, είτε με τον Ολυμπιακό είτε με τον Παναθηναϊκό είτε με την εθνική ομάδα. Με τρομερή εμπειρία ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής την τελευταία τριετία και πώς τον ακολουθούν οι παίκτες. Ανυπομονώ να βρεθώ στο παρκέ, να μας κοουτσάρει και να πετύχουμε κάτι όμορφο. Δεν έχω παίξει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σίγουρα θα ήθελα να προκριθούμε, ώστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο. Θα ήθελα πολύ να το κάνω».