Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την τελευταία δεκαετία, το Βέλγιο ήταν εκ των φαβορί σε κάθε διοργάνωση. Οι προσδοκίες βάρυναν τους ώμους μιας ιδιαίτερα ταλαντούχας γενιάς των «κόκκινων διαβόλων», που τελικά δεν κατέκτησε τίποτε. Πλέον δεν συγκαταλέγεται στα τοπ φαβορί και ίσως αυτό απελευθερώσει τα πόδια των παικτών του 38χρονου Ντομένικο Τεντέσκο, που ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στο Euro 2024 στη Φρανκφούρτη στις 7 το απόγευμα, απέναντι στη Σλοβακία του -επίσης Ιταλού- Φραντσέσκο Καλτσόνα.

Στο βελγικό στρατόπεδο, η συζήτηση δεν αφορά τους παίκτες στη λίστα του Τεντέσκο, αλλά εκτός αυτής: τον Τιμπό Κουρτουά που επέστρεψε στη δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και ήταν βασικός στον -κερδισμένο από τη Ρεάλ Μαδρίτης- τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κόντρα μεταξύ τερματοφύλακα και εκλέκτορα δι’ ασήμαντον αφορμήν (το περιβραχιόνιο του αρχηγού) δεν ξεχάστηκε. Αυτό σημαίνει παραπάνω ευθύνη για τον Κόεν Καστέελς που καλείται να γεμίσει ένα τεράστιο κενό κάτω από τα δοκάρια.

Νωρίτερα στο Μόναχο, η Ρουμανία θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία. Τελευταία φορά που εμφανίστηκαν οι Ρουμάνοι σε Euro ήταν το 2016 υπό την καθοδήγηση του Ανχελ Ιορντανέσκου. Σήμερα τα ηνία βρίσκονται στα χέρια του υιού Ιορντανέσκου, Εντβαρντ, που χθες γιόρτασε τα 46α γενέθλιά του.

Ο σημερινός αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τη Ρουμανία – όπως και για κάθε αντίπαλο της Ουκρανίας φέτος. Αγωνιστικά, οι παίκτες του Σεργκέι Ρεμπρόφ είναι «μαέστροι» των ανατροπών – έτσι πέρασαν τους δύο αγώνες τους στα πλέι οφ, απέναντι στη Βοσνία και την Ισλανδία. Ψυχολογικά, έχουν τεράστιο κίνητρο: θέλουν οπωσδήποτε νίκες, όχι απαραίτητα για να διακριθούν οι ίδιοι, αλλά για να δίνουν χαρά στους συμπατριώτες τους που ζουν καθημερινά εδώ και 27 μήνες τη σκληρή πραγματικότητα της ρωσικής εισβολής: «Είμαστε εδώ για να δείξουμε το πνεύμα της Ουκρανίας», είπε χθες ο Ρεμπρόφ.