Σε μια καταγγελία που χρήζει απάντησης προχωρά η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου σχετικά με τον τραγικό θάνατο 17χρονης μαθήτριας, η οποία έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ και έχασε τη ζωή της στα τέλη του περασμένου μήνα.
Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία φέρνει στο φως το alfavita.gr ο ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου προχωρά στη διενέργεια μιας ιδιότυπης ΕΔΕ κατά του διευθυντή του σχολείου, αλλά και του συλλόγου καθηγητών στο ΓΕΛ Μόσχου, στο οποίο φοιτούσε η νεαρή κοπέλα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι καλούνται να καταθέσουν για τυχόν παραβάσεις των καθηκόντων τους και υπογραμμίζεται ότι η απόφαση αυτή «εναρμονίζεται πλήρως με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας, που έχει στόχο να μετατρέψει τη σχολική πράξη σε ένα πεδίο καχυποψίας, φόβου και πειθαναγκασμού, με αποκλειστικό στόχο την συγκάλυψη των ευθυνών του για τη δραματική έλλειψη παιδοψυχιάτρων και ψυχολόγων στα σχολεία».
