ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ myrtomitraina
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά τη βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ Νάγια Γρηγοράκου, και η Σία Αναγνωστοπούλου της Νέας Αριστεράς φέρνει στη Βουλή το μεγάλο θέμα για το Ταμείο Ανάκαμψης που ανέδειξε η «Εφ.Συν.» το περασμένο Σάββατο, στην έρευνα των Ναταλί Χατζηαντωνίου και Βασιλικής Τζεβελέκου με τίτλο «Εργα με απορροφητικότητα από 0 έως… 1,6 τοις εκατό!».

Η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρεται στον απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο με τον οποίο η Λίνα Μενδώνη αντιμετωπίζει τις συντάκτριες του άρθρου στην απάντησή της στο θέμα της «Εφ.Συν»:

«Ξεδιπλώνεται για ακόμα μία φορά, σε όλο της το μεγαλείο η αλαζονεία της Υπουργού αλλά και η δυσανεξία της στη διαφορετική άποψη, ακόμα και όταν αυτή στοιχειοθετείται από αδιάσειστα δημοσιογραφικά στοιχεία και έρευνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ζητάει από την υπουργό Πολιτισμού «να μας απαντήσει επί της ουσίας και με στοιχεία, π.χ. θα τελειώσει το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων το 2025; Τι μέλλον θα έχει το αδικαιολόγητα κλειστό Ακροπόλ; Τι γίνεται με το τέλος επιτηδεύματος των καλλιτεχνών;

Ισχύει ο πίνακας με τα 71 έργα του ΤΑΑ που είχαν μέχρι τον Μάρτιο του 2024 μηδενική απορρόφηση κονδυλίων; κ.λπ, κ.λπ. Πράγματα που δεν διευκρινίζονται δυστυχώς στην “οργισμένη” απάντησή της».

Ηδη, όμως, από την Τρίτη η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Κυριακή Μάλαμα, έκανε αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ζητώντας από την υπουργό Πολιτισμού «να καταθέσει στο Σώμα πλήρη φάκελο, με τον βαθμό απορροφητικότητας των κονδυλίων ανά χρηματοδοτούμενο έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας, καθώς και την πορεία υλοποίησής τους».