ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γιάννης Ντεντόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να λυγίσει τον Ολυμπιακό και να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στο καυτό ΟΑΚΑ δείχνοντας μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο τελευταίο πεντάλεπτο επιβλήθηκε με 83-76 και μείωσε τη σειρά με έπαθλο το πρωτάθλημα σε 2-1. Αυτό σημαίνει ότι «έσβησε» το πρώτο ματς μπολ των «ερυθρολεύκων» που έχουν ακόμη ένα αύριο (21.15, ΕΡΤ3) στο ΣΕΦ για να πετύχουν την 3η νίκη νίκη τους και να κατακτήσουν το τρίτο σερί πρωτάθλημά τους. Αντίθετα οι «πράσινοι» θα πάνε να παίξουν ένα «do or die» παιχνίδι με στόχο να ισοφαρίσουν και να σύρουν τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι το οποίο, αν χρειαστεί, θα γίνει την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

Παρότι οι παίκτες του «τριφυλλιού» μπήκαν φουριόζοι και και με εκτελεστή τον Ναν (21 π.), ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη σειρά, προηγήθηκαν με 16 πόντους (40-24), δεν κατάφεραν να διατηρήσουν αυτό το μεγάλο προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και μάλιστα να προσπεράσει με 73-72. Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι αυτή η εξέλιξη θα άγχωνε τους παίκτες του Αταμάν, συνέβη το αντίθετο. Βρήκαν ένα σερί 8-0 με τρία συνεχόμενα καλάθια που αποκατέστησαν την ηρεμία τους. Ενα γκολ-φάουλ του Λεσόρ, ένα τρίποντο του Παπαπέτρου και ένα δίποντο του Σλούκα (13π.), ο οποίος εμφανίστηκε στο παιχνίδι στην κρίσιμη στιγμή. Στο ίδιο διάστημα οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν λάθη σε άμυνα και επίθεση.

Πάντως ήταν ένα σκληρό ντέρμπι με πολλά φάουλ με τις δύο ομάδες να μη βγάζουν μάτια με την ευστοχία τους και να φορτώνουν την μπάλα συνέχεια στους ψηλούς. Για μεγάλο διάστημα ήταν σαν να παρακολουθούσε κανείς μονομαχία Λεσόρ (17 π., 7 ριμπ.) – Μιλουτίνοφ (17 π.). Ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που με τη δράση του φόρτωσε με πολλά φάουλ τους αντιπάλους του και συνολικά οι γηπεδούχοι σκόραραν περισσότερο μέσα από τη ρακέτα. Κατά διαστήματα έδωσε βοήθειες και ο Αντετοκούνμπο.

Ο Ολυμπιακός, παρότι μάζεψε πολλά επιθετικά ριμπάουντ (13), δεν τα αξιοποίησε γιατί έκανε πολλά λάθη. Επίσης είχε τον Πίτερς (10 π. με 3/10 σουτ) σε κακή μέρα, γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή του να πάει στην τέταρτη περίοδο, της αντεπίθεσης, με τον Παπανικολάου στο «4». «Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και θα παλέψουμε. Το ίδιο συνέβη και με τη Μακάμπι. Περίμενα ότι ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει γιατί είναι ένα μεγάλο ντέρμπι μεταξύ δύο ποιοτικών ομάδων» σχολίασε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Εργκίν Αταμάν. «Δεν θα γίνουμε γραφικοί να μιλάμε για τη διαιτησία, όμως είχαμε πρόβλημα γιατί από πολύ νωρίς βασικοί μας παίκτες φορτώθηκαν με φάουλ. Θα συνεχίσουμε με βασικό στόχο να μείνουμε στο πλάνο μας» ήταν ο επίλογος του Γιώργου Μπαρτζώκα.