Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ένα ιδιαίτερο ανησυχητικό μήνυμα αποτυπώνει η δημοσκοπική έρευνα της PRORATA που παρουσιάστηκε στην τηλεόραση του ATTICA TV. Σύμφωνα με αυτήν, καταγράφεται σημαντική ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με περίπου 3 στους 5 πολίτες να εκτιμούν πως στις επικείμενες ευρωεκλογές θα υπάρξει άνοδο των κομμάτων αυτών.  

δημοσκόπηση

Παράλληλα, 2 στους 3 πολίτες ζητούν να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία», κάτι που μέχρι στιγμής αρνείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

δημοσκόπηση

Στη λίστα των θεμάτων που επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των ερωτηθέντων, η ακρίβεια εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση (46%), σημαντικά ωστόσο επηρεάζουν τους εκλογείς η εγκληματικότητα (30%), η διαφθορά και τα σκάνδαλα (25%), τα Τέμπη (24%) και οι εξελίξεις στο ΕΣΥ (19%).

Η χώρα κινείται προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, απαντά το 63% των πολιτών, που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό της χώρας τον… «κανέναν» (40%). Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33,5%. 

δημοσκόπηση

Όσο για την πρόθεση ψήφου (αναγωγή επί των έγκυρων), η Ν.Δ. παραμένει πρώτη (με 25,5%) αλλά χάνει ποσοστό 4,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας (Ιανουάριος 2024), ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει άνοδο 2,5% (βρίσκεται στο 13%). Κάμψη δύο ποσοστιαίων μονάδων για το ΠΑΣΟΚ (από το 13 στο 11%) και μιας για το ΚΚΕ (από 9 σε 8%). Σημαντική άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση (8,5 από 5%). Ανοδικές είναι οι τάσεις για την Πλεύση Ελευθερίας (4 από 2,5%) και για τη Νέα Αριστερά (3,5 από 3%). 

Ακολουθεί ολόκληρη η δημοσκόπηση:

<script id=”mct-script” src=”https://app.mycountrytalks.org/embed.js” data-iframe-src=”https://app.mycountrytalks.org/talks/325be8ea-7fd2-49c3-a57a-f3e6c3368726/join?starting_question=1211″ async > </script>