Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων-Αντικυθήρων -πρόσφατα τα νησιά έμειναν οκτώ ημέρες αποκλεισμένα- και οι προσωρινές λύσεις για την αντιμετώπισή τους, που βρίσκει το υπουργείο Ναυτιλίας, είναι τα θέματα της κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη, που κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με τη συνυπογραφή ακόμα 16 βουλευτών.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι οι ελλείψεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιωτικών περιοχών με τα λοιπά λιμάνια, η καθυστέρηση πληρωμών του μεταφορικού ισοδύναμου, η ακρίβεια και η καθυστέρηση λειτουργίας και αποκατάστασης των υποδομών (ακατάλληλα κτίρια σχολείων, λιμάνι, επέκταση διαδρόμου αερολιμένα κ.λπ.) δημιουργούν μια εικόνα εγκατάλειψης στα νησιά μας.

Επισημαίνουν ότι οι προσωρινές αλλά και προβληματικές λύσεις του υπουργείου Ναυτιλίας δεν αποκαθιστούν πλήρως τα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κρήτη, αναρωτιούνται μετά το τέλος του μήνα, που ολοκληρώνεται η έκτακτη δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Hellenic High Speed» (15/2/2024 έως 29/2/2024), τι πρόκειται να συμβεί. Τέλος, τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για σταθερή λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση σε ετήσια βάση από και προς τα Κύθηρα–Αντικύθηρα με τα λιμάνια της χώρας και στην αναβάθμιση του λιμένα του Διακοφτίου.