Στον εισαγγελέα αναμένεται να απολογηθεί εντός της ημέρας ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών. Οι αρχές τον διώκουν για την άρνησή του να στείλει τα παιδιά της οικογένειας στο σχολείο, ενώ έχουν ζητήσει αποδεικτικά έγγραφα ότι τα παιδιά που μεγάλωνε ήταν μέλη της οικογένειάς του.
Σχολιάζοντας τις φήμες ότι ο 45χρονος έχει αρνηθεί να δώσει δείγμα DNA για να διαπιστωθεί η πατρότητα του βρέφους 11 μηνών που έχει γεννήσει η κόρη του, η οποία είναι έγκυος ξανά, καθώς υπάρχουν υποψίες αιμομιξίας, η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια εισαγγελική εντολή. Ωστόσο, είπε, του έχει ζητηθεί να προσκομίσει τα επίσημα πιστοποιητικά ότι τα παιδιά που μεγαλώνει η οικογένεια είναι όλα μέλη της.
Επίσης, αφότου αποκαλύφθηκε ότι ενώ ήταν εργαζόμενος καθαριότητας στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου, εκείνος «εργαζόταν εξ αποστάσεως», αναμένεται να τεθεί σε αργία. Ο 45χρονος φέρεται να αμείβεται με 1.020 ευρώ, καθαρά, μηνιαίως, χωρίς ωστόσο ουσιαστικά να παρέχει υπηρεσίες.
Αναζητούνται τα παιδιά
Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της μητέρας της οικογένειας και των τριών παιδιών συνεχίζονται, με τον 45χρονο να δηλώνει ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει πού βρίσκονται. Τα άλλα δύο παιδιά βρίσκονται στα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ ένα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών, που φέρεται να έχει δεσμούς με τον ακροδεξιό χώρο και να υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής, δηλώνει αρνητής του εμβολιασμού, είναι οπαδός θεωριών συνωμοσίας και σε λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook, έκανε αναρτήσεις με επίδειξη όπλων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, τα παιδιά έχουν βρεθεί σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στη Θεσσαλία. Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας υποστηρίζει ότι ο 46χρονος δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα ανήλικα παιδιά και η μητέρα τους, καθώς συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες.
Η έκκληση της αδελφής του
Στο μεταξύ, η αδελφή του 45χρονου, που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υποστήριξε ότι είναι «ο καλύτερος άνθρωπος. Αγαπάει πολύ τα παιδιά του και τον ανιψιό του, τον γιο μου δηλαδή». Θεωρεί αδιανόητο να υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας και του ζήτησε να δώσει δείγμα DNA, ώστε να «κλείσουν τα στόματα».
Επίσης, υποστήριξε ότι η οικογένεια δεν γνώριζε ότι τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, πράγμα που αν συμβαίνει, δεν της αρέσει, και ότι πάντα τα έβλεπαν με βιβλία και πολύ περιποιημένα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε επίσης ότι «το ποιανού είναι το παιδί της ανιψιάς μου δεν αφορά κανέναν. Ο αδελφός μου αρνείται το τεστ DNA στα πλαίσια του παλαιοχριστιανισμού. Θέλω να πω στον αδελφό μου να κάνει το τεστ DNA. Είμαστε όλοι εδώ για να σας βοηθήσουμε, η σύζυγος του αδερφού μου μπορεί να έχει φοβηθεί μην της πάρουνε τα παιδιά. Κάνω έκκληση στη σύζυγό του αδερφού μου να γυρίσει με τα παιδιά».
