ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Απόστολος Λυκεσάς
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στη Βουλή έφτασε το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» (2.1.24 «Γιορτή-πρόκληση από χρυσαυγίτες») για την πρωτοχρονιάτικη δραστηριότητα των νεοναζιστικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα έφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και άλλοι 14 βουλευτές του κόμματος.

Οι βουλευτές θυμίζουν ότι στο ρεπορτάζ καταγράφηκε πως «στις 28 Δεκεμβρίου 2023, το “Μέτωπο Νεολαίας”, που αποτελεί την οργάνωση νεολαίας της φασιστικής –καταδικασμένης ως εγκληματικής– οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση στα γραφεία που διατηρεί επί της οδού Καζαντζάκη 4 με φωταψίες, πυρσούς και νεοναζιστικά σύμβολα». Τονίζουν ότι ο χώρος βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ενώ η πινακίδα της «Χρυσής Αυγής» αποκαθηλώθηκε τον Νοέμβριο του 2021 μετά και από ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. (Οπως φαίνεται καθαρά σε νεότερη φωτογραφία, η πινακίδα αντικαταστάθηκε από αναγραφή στον τοίχο της Χ.Α. η οποία είναι ευδιάκριτη σαν να πρόκειται για πινακίδα.)

Στην ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρωτούν: α) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να ελεγχθεί η δραστηριότητα της οργάνωσης «Μέτωπο Νεολαίας» και να διερευνηθεί η σχέση της με την εκτός νόμου εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή»; β) «Θεωρούν νόμιμη τη λειτουργία των γραφείων του «Μετώπου Νεολαίας» που αποτελεί την οργάνωση νεολαίας της φασιστικής –καταδικασμένης ως εγκληματικής– οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τα οποία βρίσκονται απέναντι από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (Καζαντζάκη 4);» γ) Θεωρούν νόμιμη τη λειτουργία του ιστότοπου στο διαδίκτυο του «Μετώπου Νεολαίας» (https://antepithesi.gr/);.