ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Ντάνι Βέργου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Από εγκαίνια σε εγκαίνια, με το προσωπικό γονατισμένο, με τους συμβασιούχους εξαπατημένους», έγραφε το τεράστιο πανό των εργαζομένων του Τζάνειου Νοσοκομείου. Και τα έλεγε όλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαζέ με τον Αδωνι Γεωργιάδη επισκέφθηκαν την Τρίτη το νοσοκομείο του Πειραιά για να φωτογραφηθούν στην ανακαίνιση του κτιρίου. Μια ανακαίνιση ύστερα από 60 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου, που παρουσίασαν όχι ως κάτι αυτονόητο -που μάλιστα άργησε πολύ- αλλά ως ένα κοσμοϊστορικό γεγονός που οφείλεται στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η κυβερνητική αντιπροσωπεία έκανε αυτό που κάνει πάντα και μόνο: κυνηγούσε – την αυτοπροβολή της, την αυτοδιαφήμισή της. Δεν συνομίλησε με τους εργαζομένους, «σίγουρα όχι με τις συμβασιούχες πίσω από το πανό διαμαρτυρίας που μάταια απηύθυναν τον λόγο στον πρωθυπουργό», σύμφωνα με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Τζάνειου.

«Γιατί, αν είχαν μιλήσει, θα ήξεραν ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση είναι σε μήνες κινητοποιήσεων και αγωνίας για τους εργολάβους που προωθεί η κυβέρνηση, οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους με την υποστελέχωση και κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, οι γιατροί βλέπουν ότι γίνεται αδύνατη η παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης χωρίς να παίρνει τη μορφή του εμπορεύματος, όπως για παράδειγμα γίνεται τώρα με τα απογευματινά χειρουργεία», τόνισαν.

Η τρέχουσα ανακαίνιση στο παλιό κτίριο του Τζάνειου ήταν άκρως απαραίτητη, σημειώνουν οι εργαζόμενοι και αναφέρουν ενδεικτικά το παράδειγμα των ασθενών των παθολογικών κλινικών που μοιράζονται την ίδια τουαλέτα ανά 30 άτομα! Παρασυρμένος από τη μεγαλομανία του, μπερδεύτηκε μάλλον και το ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός: «Μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τις νέες πτέρυγες, με θαλάμους οι οποίοι πια έχουν τουαλέτες», είπε κοιτώντας τις αγαπημένες του κάμερες!