ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με μοναδικό ψηλό τον Μιλουντίνοφ (18 π.), που μάλιστα έκανε τη διαφορά, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να προσπαθήσει στο δεύτερο ημίχρονο για να κάμψει την αντίσταση του Κολοσσού με 71-52, στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος πριν από την επίσκεψη στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν χωρίς Φαλ και Πετρούσεφ οι οποίοι είχαν τραυματισμούς και προφυλάχθηκαν εν όψει του κρίσιμου ραντεβού της Πέμπτης με τη Μακάμπι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ροδίτες προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 32-27, αλλά ένα σερί 9-0 στο ξεκίνημα του β’ μέρους και ένα πιο άνετο φινάλε έφεραν το αποτέλεσμα που έμοιαζε φυσιολογικό. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο έμπειρος Γκάουντλοκ (14 π.). Παρεμπιπτόντως όλα δείχνουν ότι αυτή ίσως ήταν η τελευταία εμφάνιση του Μπραζντέικις για την Α1, αφού αναμένεται να πάρει ξανά θέση στο ελληνικό ρόστερ και εν όψει ντέρμπι ο μπαρουτοκαπνισμένος ΜακΚίσικ.

«Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει ανέβει, 9-10 οι καλές ομάδες που έχουν ενισχυθεί», παραδέχτηκε ο κόουτς των νταμπλούχων, που περνάνε μια δύσκολη φάση, Γιώργος Μπαρτζώκας. Και συμπλήρωσε: «Παίξαμε πολύ άσχημα στο πρώτο μέρος, χωρίς ρυθμό, είχαμε χαμηλό ποσοστό σε φάσεις κάτω από το καλάθι. Μη συγκρίνουμε παιχνίδια. Εχουμε μέρες μέχρι τη Μακάμπι, πρέπει να συνέλθουμε, να έχουμε ενέργεια και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε».

Χθες, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς φόργουορντ Δημήτρη Αγραβάνη (29, 2,08) ο οποίος προστίθεται στη λίστα των παικτών που έχουν φορέσει τη φανέλα και των τριών μεγάλων της Αθήνας, με τελευταίο τον Μπουρούση. Αντίθετα ο «δικέφαλος» διέκοψε τη συνεργασία του με τον Ρίκι Λίντο 12 μέρες μετά τη μεταγραφή του(!).

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός είναι 4ος στα εισιτήρια με μέσο όρο 14.914 ανά αγώνα και ο Ολυμπιακός 6ος με μ.ό. 12.079, με πρώτη την Παρτίζαν (19.801), δεύτερο τον Ερυθρό Αστέρα (18.888), τρίτη τη Ζαλγκίρις (14.935) και πέμπτη την Εφες (12.059). Να σημειώσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το γήπεδο με τη μικρότερη χωρητικότητα από όλες τις ομάδες της κορυφής στη σχετική λίστα, οι οποίες διαθέτουν σάλες που αγγίζουν τις 20 χιλιάδες θέσεις.