Παραπαίουν οι Μπακς
Οι Μπακς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε χαμηλή πτήση (17 π., 7 ασ.), υποτάχθηκαν εντός έδρας στην ανωτερότητα των Τίμπεργουλβς (Εντουαρντς 26, φωτ.) που επικράτησαν με 129-105 και παρέμειναν στην κορυφή της Δύσης. Αντίθετα, τα «ελάφια» εξακολουθούν να κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από την 3η θέση της Ανατολής. Κι αυτό θα είχε ήδη συμβεί, αν οι Νικς (Χαρτ 23 π., 10 ρ., 12 ασ.) δεν έχαναν μέσα στη Ν.Υ. από τους Μάβερικς (Ντόντσιτς 39 π., 11 ασ.) με 122-108.
Οι φορμαρισμένοι Καβαλίερς (Μίτσελ 27) που νίκησαν με 118-95 στους Νετς (Μπρίτζες 26) αποσπάστηκαν στη 2η θέση πίσω από τους Σέλτικς. Ανεβαίνουν οι Γουόριορς (Κάρι 42) που επιβλήθηκαν με 131-109 των Πέισερς (Σιακάμ 16) στην Ιντιάνα. Οι πρωταθλητές Νάγκετς (Μάρεϊ 29 π., 11 ασ.) άλωσαν με 114-106 την έδρα των Λέικερς (Ντέιβις 32) την ημέρα της αποκάλυψης του αγάλματος του αείμνηστου Κόμπε Μπράιαντ, όπως και οι Μπουλς (ΝτεΡόζαν 30) την έδρα των Γκρίζλις (Τζάκσον 27) με 118-110.
Ζεστάθηκαν οι ουραγοί Πίστονς (Ντούρεν 27 π., 22 ρ.) και πανηγύρισαν την 8η νίκη τους στη σεζόν, επικρατώντας στην παράταση μέσα στο Πόρτλαντ επί των Μπλέιζερς (Τζ. Γκραντ 49) με 128-122. Οι Σανς (Ντουραντ 31) παρέσυραν με 129-115 τους Τζαζ (Κόλινς 21) και οι Μάτζικ (Φρ. Βάγκνερ 34) με 127-111 τους Σπερς (Βασέλ 30).
Μετά την απόκτηση του Πάτρικ Μπέβερλι οι Μπακς ήρθαν σε συμφωνία με τους Κινγκς παραχωρώντας τον Ρόμπιν Λόπεζ και μέσα από αυτή τη διαδικασία του trade απέκτησαν τα δικαιώματα του Δημήτρη Αγραβάνη, που ανήκαν στους Χοκς. Η κορυφαία ανταλλαγή έγινε ανάμεσα σε Ράπτορς και Νετς. Οι Ράπτορς έδωσαν τον Ντένις Σρέντερ και οι Νετς τον Σπένσερ Ντινγουίντι. Οι Νικς «ξεφορτώθηκαν» Φουρνιέ, Φλιν, Γκράιμς, Αρτσιντιάκονο και απέκτησαν τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Ο δε Βασίλιε Μίτσιτς έφυγε από τους Θάντερ και κατέληξε στους Χόρνετς.
