Τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη ραδιοφωνική συνέντευξή του για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των φοιτητών αλλά και το πρόβλημα της ακρίβειας και οι εξοπλισμοί βρέθηκαν στο στόχαστρο της κριτικής των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Πιο αναλυτικά, με δήλωσή του ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλης Κόκκαλης, σχολιάζοντας την κυβερνητική τροπολογία σχετικά με το αγροτικό ρεύμα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έρχεται να εφαρμόσει τα αυτονόητα. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να κοροϊδέψει ξανά τους αγρότες τάζοντάς τους τα αυτονόητα», ανάφερε χαρακτηριστικά με αφορμή την παραδοχή πως ενώ η εξαγγελία για την αναστολή διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από τη Βουλή με αποτέλεσμα ήδη να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα 191 γεωργοί και κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία.
Καυστικό ήταν και το σχόλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την πρωθυπουργική αναφορά στις καταλήψεις των ΑΕΙ. «Ο πρωθυπουργός παρομοίασε τους φοιτητές/τριες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Μόνη παράνομη είναι η κυβέρνηση που σχεδιάζει να ποδοπατήσει το Σύνταγμα για να φέρει ιδιωτικές επιχειρήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας», τόνισαν με ανάρτησή τους, συνιστώντας στον κ. Μητσοτάκη «το κόμμα του οποίου χρεοκόπησε τη χώρα και χρωστάει 400.000.000€ στις τράπεζες να μη μιλάει για “ληστείες”».
Η ακρίβεια και η στεγαστική κρίση ήταν τα δύο θέματα στα οποία έδωσε έμφαση το ΠΑΣΟΚ. «Μετά από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ο πληθωρισμός της απληστίας έσπασε κάθε ρεκόρ, ο πρωθυπουργός σε ένα ακόμη ρεσιτάλ επικοινωνίας “προειδοποίησε” όσους αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών ότι δεν θα διστάσει να επιβάλει μέτρα. Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό», υπογραμμίστηκε με ειρωνική διάθεση στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, από όπου «καλωσόρισαν» τον κ. Μητσοτάκη στη θέση του ΠΑΣΟΚ «ότι η Golden Visa στα ακίνητα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την έκρηξη των τιμών των ενοικίων».
Με αιχμή τους νέους εξοπλισμούς, το ΚΚΕ σημείωσε ότι «την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στον λαό νέα εξοπλιστικά πακέτα πολλών δισ., την ίδια ώρα το “ταμείον είναι μείον” για τα λαϊκά νοικοκυριά και εν προκειμένω για τους αγρότες». Ταυτόχρονα, κατήγγειλε απόπειρα συκοφάντησης των αγώνων των φοιτητών με αφορμή την ατυχέστατη αναφορά του.
Στο ίδιο μήκος κύματος και πηγές της Νέας Αριστεράς που ξεκαθάριζαν ότι «ο αγώνας των φοιτητών και των φοιτητριών δεν είναι ούτε παράνομος ούτε νόμιμος. Είναι δίκαιος», και διαβεβαίωναν ότι θα σταθούν δίπλα τους, ενώ για τις νέες υποσχέσεις προς τους αγρότες κατέληγαν λέγοντας ότι «η κοροϊδία συνεχίζεται».
