Τον εφιάλτη μιας νέας αναταραχής στο διεθνές εμπόριο, μετά την πανδημία και τα τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, ξυπνούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες της Υεμένης, Χούτι. Η Ερυθρά Θάλασσα και η Διώρυγα του Σουέζ, μέσω της οποίας συνδέεται με τη Μεσόγειο, αποτελούν τη συντομότερη ακτοπλοϊκή διαδρομή μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και τον κύριο εμπορικό δρόμο Ανατολής – Δύσης. Περίπου το 15% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κίνησης διέρχεται από αυτόν τον θαλάσσιο δρόμο.
Παρά τη συγκρότηση διεθνούς δύναμης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η οποία θα περιπολεί τη θάλασσα κοντά στην Υεμένη, προκειμένου να προστατεύσει τα εμπορικά πλοία, μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, όπως η Hapag Lloyd, η MSC και η Maersk, η πετρελαϊκή BP και ο όμιλος πετρελαιοφόρων Frontline ανακοίνωσαν, τα προηγούμενα 24ωρα, ότι θα αποφύγουν τη διαδρομή της Ερυθράς Θάλασσας και ότι τα πλοία τους θα ταξιδεύουν πλέον προς την Ευρώπη κάνοντας τον περίπλου της Αφρικής, μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας.
Η προοπτική αυτή οδηγεί ήδη σε εκτόξευση τόσο των ναύλων όσο και εμπορευμάτων που μεταφέρονται μέσω της θαλάσσιας οδού, όπως για παράδειγμα το αργό πετρέλαιο. Ενα πλοίο που μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή, αν διασχίσει τη Διώρυγα του Σουέζ, θα χρειαστεί να καλύψει μια απόσταση 6.436 ναυτικών μιλίων, για να φτάσει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ταξιδεύοντας γύρω από την Αφρική, η απόσταση αυξάνεται στα 11.169 ναυτικά μίλια, προσθέτοντας χρόνο και κόστος.
Ο ακριβής αντίκτυπος στο παγκόσμιο εμπόριο θα εξαρτηθεί -σύμφωνα με πηγές του κλάδου- από το πόσο καιρό θα διαρκέσει η κρίση. Ωστόσο οι τιμές και τα ασφάλιστρα έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν την ανιούσα. Ο ναύλος ενός δεξαμενόπλοιου Suezmax για τη μεταφορά αργού από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 25%, σε διάστημα μιας εβδομάδας. Πατώντας πάνω στον κίνδυνο καθυστέρησης ή διακοπής της ροής του πετρελαίου από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, η τιμή του Μπρεντ σημείωσε, χθες, νέα άνοδο, προσεγγίζοντας αργά το απόγευμα τα 79,3 δολάρια ανά βαρέλι, 1,8% υψηλότερα σε σχέση με τη Δευτέρα.
Η Goldman Sachs εκτιμά, πάντως, ότι η διακοπή των ενεργειακών ροών στην Ερυθρά Θάλασσα είναι απίθανο να έχει μεγάλες επιπτώσεις στις τιμές του αργού και του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, μια παρατεταμένη ανακατεύθυνση και των 7 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου που περνούν καθημερινά από τη διώρυγα του Σουέζ θα αύξανε τις τιμές του αργού σε σχέση με τις μακροπρόθεσμες τιμές κατά 3-4 δολάρια ανά βαρέλι. Οι Χούτι, από την πλευρά τους, διεμήνυσαν, χθες, ότι οι θαλάσσιες περιπολίες των Δυτικών δεν πρόκειται να αλλάξουν τις θέσεις τους επί του Παλαιστινιακού ζητήματος και ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις, με πιθανότητα μιας επίθεσης ανά 12 ώρες. Τόνισαν ότι στόχος τους θα είναι μόνο τα πλοία του Ισραήλ ή αυτά που κατευθύνονται προς αυτό.
Το Τελ Αβίβ πληρώνει, πάντως, ακριβά αυτήν την επίθεση. Ο ναύλος για ένα εμπορευματοκιβώτιο από λιμάνια της Κίνας προς το Ισραήλ χτύπησε, πριν από μια εβδομάδα, επίπεδα πάνω από 2.300 δολάρια, από περίπου 1.975 δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου. Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, οι τιμές των θαλάσσιων μεταφορών από την Κίνα προς τα λιμάνια του Ισραήλ έχουν αυξηθεί κατά 46%-58%, ενώ κάποιοι ασιατικοί όμιλοι μεταφορών σταμάτησαν προσωρινά να δέχονται φορτία προς αυτό.
