Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η πρόεδρος του Χάρβαρντ Κλοντίν Γκέι θα παραμείνει επικεφαλής της φημισμένης σχολής Ivy League –μετά τα σχόλιά της την περασμένη εβδομάδα σε ακρόαση στο Κογκρέσο για τον αντισημιτισμό- ανακοίνωσε την Τρίτη το ανώτατο διοικητικό όργανο του πανεπιστημίου.

«Οι εκτενείς συζητήσεις μας επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μας ότι η πρόεδρος Γκέι είναι η σωστός ηγέτιδα για να βοηθήσει την κοινότητά μας να θεραπεύσει και να αντιμετωπίσει τα πολύ σοβαρά κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε το Χάρβαρντ.

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Γκέι βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κριτική μετά την ακρόαση και τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη. Οι απαντήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις από Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους, μαζί με αποφοίτους και δωρητές που λένε ότι οι ηγέτες των πανεπιστημίων αποτυγχάνουν να υπερασπιστούν τους Εβραίους φοιτητές στις πανεπιστημιουπόλεις τους.

Το θέμα ήταν μια γραμμή ερωτήσεων που ρωτούσε εάν η έκκληση για γενοκτονία των Εβραίων θα παραβίαζε τον κώδικα δεοντολογίας των πανεπιστημίων. Στην ακρόαση, η Γκέι είπε ότι εξαρτάται από το πλαίσιο.

Ορισμένοι νομοθέτες και δωρητές στο πανεπιστήμιο είχαν ζητήσει να παραιτηθεί η Γκέι, μετά την παραίτηση της Λιζ Μάγκιλ από πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια το Σάββατο.

Κείμενο που υπογράφηκε από περισσότερα από 600 μέλη ΔΕΠ ζητούσε από το διοικητικό όργανο του σχολείου να διατηρήσει την Γκέι στη θέση της.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί τεράστια ζημιά και πόνο εξαιτίας της βάναυσης τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς και η αρχική δήλωση του πανεπιστημίου θα έπρεπε να ήταν μια άμεση, άμεση και κατηγορηματική καταδίκη», ανέφερε η ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

«Οι εκκλήσεις για γενοκτονία είναι απεχθείς και αντίθετες με τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες. Η πρόεδρος Γκέι ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τη μαρτυρία της στο Κογκρέσο και έχει δεσμευτεί να διπλασιάσει τον αγώνα του πανεπιστημίου κατά του αντισημιτισμού», προσθέτει.