Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ίσως το καλύτερο φετινό της παιχνίδι επιθετικά, συντρίβοντας με 4-1 τη Βιγιαρεάλ και χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Ομως η αναμέτρηση του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» άφησε την πικρή γεύση του σοβαρού τραυματισμού του Νταβίντ Αλάμπα. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τόνι Κρόος, «όταν κερδίζεις και χάνεις ταυτόχρονα…».
Ο Αυστριακός αμυντικός είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής των «μερένγκες» που τραυματίστηκε στον χιαστό μετά τον Κουρτουά και τον Μιλιτάο. Οπως ο Βέλγος τερματοφύλακας, έτσι και ο Αλάμπα αποχαιρετά τη σεζόν. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μάλλον θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση κατά τα τέλη Μαρτίου. Στο αναρρωτήριο βρίσκονται επίσης οι Καμαβινγκά, Βινίσιους, Καρβαχάλ και Γκιλέρ, που κατά τα φαινόμενα θα μπορέσουν να αγωνιστούν σταδιακά μετά τις διακοπές των γιορτών.
Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν η Ρεάλ θα προχωρήσει σε μεταγραφή κεντρικού αμυντικού για να καλύψει τα κενά ή θα περιοριστεί στο υπάρχον υλικό με την προσθήκη κάποιου παίκτη από την Καστίγια. Ο καλύτερος στόπερ της ομάδας β’ όμως, ο Μαρβέλ, αυτή τη στιγμή είναι… τραυματίας.
—
Σέριε Α: Η πρωτοπόρος Ιντερ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ισοπαλία της Γιουβέντους με την Τζένοα και αύξησε τη διαφορά της από τους «μπιανκονέρι» στους τέσσερις βαθμούς, επικρατώντας της Λάτσιο στη Ρώμη με 2-0 – σκόρερ οι Λαουτάρο Μαρτίνες και Μαρκούς Τιράμ. Ηταν μάλιστα η πρώτη νίκη του Σιμόνε Ιντζάγκι ως προπονητή μέσα στο «Ολίμπικο» από τότε που έφυγε από τους «λατσιάλι».
