Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαΐλ Μισούστιν θα βρεθεί στην Κίνα την Τρίτη για διήμερη επίσκεψη εργασίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το Πεκίνο και η Μόσχα.

Η Κίνα και η Μόσχα μοιράζονται την κοινή επιθυμία να αντιμετωπίσουν αυτό που παρουσιάζουν ως «αμερικανική ηγεμονία». Οι δύο γειτονικές χώρες έχουν έλθει πιο κοντά σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σημειώνεται πως η εισβολή δεν έχει καταδικάσει το Πεκίνο, που κρατά ξεκάθαρα διαφορετική στάση από τις δυτικές χώρες. 

«Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαΐλ Μισούστιν θα επισκεφθεί την Κίνα στις 19 και 20 Δεκεμβρίου ύστερα από πρόσκληση του (Κινέζου ομολόγου του) Λι Τσιανγκ για να συμμετάσχει στην 28η τακτική συνάντηση των πρωθυπουργών Κίνας και Ρωσίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Γουάνγκ Γουέμπιν.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, αλλά και με τον πρέδρο Σι Τζινπίνγκ. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν κυρίως στην οικονομία, ανακοίνωσε από την πλευρά της η ρωσική κυβέρνηση. Τον περασμένο Μάιο, ο Μισούστιν είχε επισκεφτεί τη Σανγκάη και το Πεκίνο για την υπογραφή σειράς εμπορικών συμφωνιών.