Χωρίς τον Κώστα Σλούκα ο οποίος ταλαιπωρείται από ελαφριάς μορφής θλάση στη γάμπα, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί απόψε (21.15, Novasports 4) την Μπάγερν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Η απουσία του πολύπειρου πλέι μέικερ ήρθε να προστεθεί σε αυτήν του Ντίνου Μήτογλου, ενώ σύμφωνα με τον προπονητή του «τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, η συμμετοχή του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ταλαιπωρείται από πόνους στο γόνατο, θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη με δεδομένο ότι αν δεν αποδώσει η συντηρητική αγωγή που ακολουθεί έχει τεθεί θέμα ακόμη και να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.
Τα δεδομένα προβλήματα, σε συνδυασμό με τη βαριά ψυχολογία που έχουν προκαλέσει οι δύο σερί ήττες από τον Ολυμπιακό, η μία στη Ρόδο για τον τελικό του Super Cup και η άλλη στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα της διοργάνωσης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της νίκης για τους «πράσινους». Αφ’ ενός για να πάρουν τα πάνω τους και αφ’ ετέρου γιατί σε περίπτωση ήττας, μια εκκίνηση με δύο σερί εντός έδρας ήττες θα βάλει σε δοκιμασία την εμπιστοσύνη αλλά και την υπομονή όλων στην επένδυση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ηταν άλλωστε ενδεικτικός ο σκληρός τρόπος που αντιμετώπισε ο Τούρκος τεχνικός τους παίκτες του, μετά την καθίζηση της τελευταίας περιόδου στο νικηφόρο ματς της πρεμιέρας της Α1 με το νεοφώτιστο Μαρούσι. Προφανώς ήθελε να τους βάλει στην πρίζα, εν όψει την μονομαχίας με τους Βαυαρούς, οι οποίοι έρχονται με αξιώσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει και είχε νικήσει την Μπάγερν στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ωστόσο στο συγκεκριμένο ματς ο Πάμπλο Λάσο δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Σέρζι Ιμπάκα (επέστρεψε στη νίκη επί της Αλμπα με 80-68) ούτε τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς.
«Την Τρίτη έβαλα να δούμε τέσσερις ώρες βίντεο και την επόμενη φορά, αν το κρίνω αναγκαίο, μπορεί να τις κάνω επτά. Δουλεύουμε, είμαστε καινούργια ομάδα. Θέλαμε να τσεκάρουμε τα δικά μας λάθη, τι κάναμε σωστά, τι λάθος. Η Μπάγερν είναι μια ομάδα με σημαντικό προπονητή, που ξέρει πώς να διαχειριστεί το παιχνίδι. Διαθέτει επίσης έμπειρους παίκτες. Ο Ιμπάκα ήταν πολύ καλός ειδικά στην άμυνα στο πρώτο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Το ίδιο και ο Μπούκερ. Εχουν επίσης και πολλούς καλούς επιθετικούς παίκτες, όπως ο Ομπστ, ο Μπόνγκα. Θα είναι σκληρό παιχνίδι», υπογράμμισε ο Τούρκος τεχνικός του «τριφυλλιού» λίγο πριν από την τελευταία προπόνηση.
Χαρακτηριστική ήταν και η εκτίμηση του ρούκι στην Ευρωλίγκα, Πολωνού Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι: «Ανεβαίνοντας σε αυτό το επίπεδο, κάθε μέρα είναι μια διαδικασία μάθησης και προσαρμογής ανάμεσα στους κορυφαίους. Παίζοντας στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ομολογώ ότι δεν έχω ξανανιώσει τέτοιο συναίσθημα στη ζωή του. Ο προπονητής μας έκανε κάποιες απαραίτητες παρατηρήσεις. Επιβιώσαμε και ελπίζουμε να αποδώσουμε καλύτερα έπειτα από αυτό».
