Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η βροχή σταμάτησε αλλά η νύχτα προμηνύεται εφιαλτική, αφού αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων παραμένει εγκλωβισμένος εδώ και πολλές ώρες στα πλημμυρισμένα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου που δέχτηκαν καταρρακτώδεις βροχές και θάφτηκαν κάτω απ’ τα λασπόνερα. Η κατάσταση είναι απελπιστική σε αρκετά χωριά του δήμου Παλαμά στην Καρδίτσα, με κατοίκους να εξακολουθούν να απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια μέσα απ’ τα social media και τα κανάλια.

Ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel είναι μέχρι τώρα επισήμως 6 νεκροί και 6 αγνοούμενοι, όμως αρκετοί περιμένουν να διασωθούν και κάτοικοι από διάφορες περιοχές έχουν εκφράσει φόβους για παραπάνω θύματα, ενώ καταγγέλλουν ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού για ώρες.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής φτάνουν και απ’ την Μαγνησία, όπου ο Βόλος αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα, κυρίως στην υδροδότηση, ενώ σε χωριά του Πηλίου κάποιοι παραμένουν εγκλωβισμένοι για τρίτη ημέρα. 

Φόβος πια επικρατεί και για την Λάρισα. Ο Πηνειός ποταμός έχει υπερχειλίσει σε αρκετά σημεία και πλέον απειλεί τις παραποτάμιες συνοικίες, με χωριά να εκκενώνονται μέσα στη νύχτα (εδώ αναλυτικά).

Πνίγηκαν πολλά χωριά στην Καρδίτσα

Σε ταράτσες και στα πιο ψηλά κτίρια βρήκαν καταφύγιο πολλοί άνθρωποι σε χωριά του δήμου Παλαμά. Εγκλωβισμένοι υπάρχουν σε πολλά χωριά: στη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, το Ριζοβούνι, τη Μαραθέα, τον Κοσκινά, και στην πόλη του Παλαμά.

Στο χωριό Αστρίτσα βρέθηκαν το απόγευμα νεκρές δύο γυναίκες, ηλικίας περίπου 75-80 ετών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία σε έξι.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν επιχειρήσεις απεγκλωβισμού με ελικόπτερα  και πλωτά και σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση απ’ τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Β. Κικίλια εντοπίστηκαν ζωντανοί οι έξι άνθρωποι που αγνοούνταν μέχρι το απόγευμα.

Για βιβλική καταστροφή έκανε λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

Ένας αριθμός σπιτιών, κυρίως πλίθινα έχουν γκρεμιστεί, ενώ σε ορισμένα χωριά με δυσκολία διακρίνονται οι στέγες των κατοικιών, καθώς το νερό τα έχει σκεπάσει.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Π.Ε. Καρδίτσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης με συχνές διακοπές ρεύματος.

Καταστροφή και στα Τρίκαλα

Η κακοκαιρία αφήνει πίσω της μεγάλες ζημιές και στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων.

Νωρίς το βράδυ εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της κοινότητας Φαρκαδόνα, ανάμεσα στα Τρίκαλα και τη Λάρισα, καθώς η στάθμη του νερού είχε φτάσει στο 1,5 μέτρο και είχε πλημμυρίσει το κάτω μέρος της κοινότητας.

Το απόγευμα έγιναν απεγκλωβισμοί πολιτών με τη συνδρομή του στρατού στα Μεγάλα Καλύβια και στην Αγία Κυριακή.

Βομβαρδισμένο τοπίο ο Βόλος και χωριά του Πηλίου

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η πόλη του Βόλου, όπου οι κάτοικοι πέρασαν τρίτο 24ωρο χωρίς νερό και πια θα δίνεται με δελτίο για συγκεκριμένες ώρες.

Χιλιάδες κάτοικοι στήθηκαν σε ουρές έξω από το δημαρχείο της πόλης για να προμηθευτούν μια εξάδα νερά, αναγκασμένοι να περιμένουν ακόμη και για πάνω από τρεις ώρες.

Το Πήλιο είναι αποκλεισμένο από τις υπόλοιπες περιοχές, καθώς και οι τρεις δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή έχουν καταρρεύσει.

Στον απεγκλωβισμό 185 ατόμων από τις παραλίες Μικρό,Πλατανιάς και Χόρτο νομού Μαγνησίας προχώρησε επιβατηγό τουριστικό σκάφος υπο την εποπτεία πλωτού λιμενικού και υπό τον συντονισμό του Ενιαίο Κέντρου Επιχειρήσεων Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.

Επίσης, από την παραλία Μηλίνα εγκλωβίστηκαν 24 άτομα από δύο πλωτά του λιμενικού, με προορισμό το λιμάνι του Βόλου. 

Συνολικά 1791 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή την στιγμή ενώ από προχθές ,Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 6.284 κλήσεις, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. 

Κατάρρευση και στη Σκιάθο

Στη Σκιάθο με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας απαγορεύεται η κίνηση και η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου που έχει πληγεί από την θεομηνία και έχει καταστραφεί μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου του νησιού.

Νέες πλημμύρες στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας

Δύσκολες ώρες και για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε χείμαρρος με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν αρκετά σπίτια και αρκετοί να εγκλωβιστούν.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο, με δρόμους που έχουν κλείσει, ενώ τα μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Ανέβαλε την επίσκεψη στη ΔΕΘ και πάει Λάρισα

Μέσα σε αυτή την απόλυτη κατάρρευση του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στη ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο και αύριο, Παρασκευή, θα βρίσκεται στη Λάρισα, όπου ήδη έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο για τη διαχείριση της κατάστασης.