Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα στην υφυπουργό Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, μετά τη δήλωσή της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τον εμπρησμό από κακούργημα σε πλημμέλημα. Το ψευδές της δήλωσης αυτής απέδειξαν με καταγραφή του περιεχομένου των Ποινικών Κωδίκων προ του 2019, μετά την αλλαγή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη συνέχεια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τρεις γνωστούς δικηγόρους.

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος καλεί τη Σοφία Βούλτεψη να «συμβουλευτεί έναν ποινικολόγο» πριν κάνει ανάλογες δηλώσεις, σημειώνοντας ότι οι μεγάλες ή θανατηφόρες πυρκαγιές δασών ήταν πάντα, έμειναν με τον Ποινικό Κώδικα του 2019 και συνεχίζουν να παραμένουν κακούργημα. Και προσθέτει: «Εκτός αν η κ. Σ. Βούλτεψη πιστεύει ότι οι πυρκαγιές στον Έβρο είναι “μικρής έκτασης” και άρα δεν συνιστούν κακούργημα». 

Ακολούθως, με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι «επαναλαμβάνει το τόσο αρεστό στην Κυβέρνηση αξίωμα της “ατομικής ευθύνης”, αγνοεί τον πυρήνα της πρόληψης και ουσιαστικά αναιρεί την ουσία της Πολιτικής Προστασίας».

Όπως επισημαίνει, «είναι θλιβερό τέτοιες δύσκολες για τη χώρα μας ώρες, κυβερνητικά στελέχη να μετατρέπονται σε διακινητές fake news με σκοπό τη συκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όμως, οι κυβερνητικές ευθύνες δεν θα θαφτούν όση παραπλάνηση και αν γίνει, όση διαστρέβλωση και αν επιχειρηθεί».