Δεν ήταν η ισοπαλία σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στην περσινή νταμπλούχο που έμεινε παρακαταθήκη στον Ολυμπιακό από το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ στην «ΟΠΑΠ Αρένα». Ηταν περισσότερο η εικόνα και ο χαρακτήρας που έβγαλε η ομάδα μετά το νωθρό της ξεκίνημα. Εικόνα μιας ομάδας που μπορεί να είναι… υπό κατασκευή, όπως υπογράμμισε και ο Ισπανός τεχνικός Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά μέχρι τώρα πείθει ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο και αγωνιστικά και πνευματικά. «Δεν δείξαμε καθόλου φόβο, ούτε αλλάξαμε το πλάνο μας μετά το γκολ που δεχτήκαμε» επιβεβαίωσε ο Γιώργος Μασούρας.
Επίσης οι Πειραιώτες πιστοποίησαν ότι έχουν αναβαθμίσει το έμψυχο υλικό τους από τη στιγμή που έγινε μάχη για μία θέση στην ενδεκάδα και ο κόουτς είχε πολλές επιλογές στην προσπάθεια που έκανε να διαφοροποιήσει την τακτική με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού. Με απλά λόγια μέσα από τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν έχουν παίκτες για… όλα τα γούστα, που μπορούν να προσφέρουν πολυμορφικά και ευέλικτα σχήματα.
Ακόμη και ο Ποντένσε («δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα») που ήρθε τελευταίος ξεκίνησε από την αρχή, όχι μόνο γιατί επέστρεψε σε γνώριμο περιβάλλον και ήθελε μικρότερο χρόνο προσαρμογής, αλλά και γιατί, εκτός από την ποιότητά του, έκανε περισσότερες προπονήσεις με τους νέους συμπαίκτες του από τους περισσότερους διεθνείς που έλειπαν. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι όταν ήρθε η ώρα να βγει ο Ελ Κααμπί τη θέση του πήρε ο Γιόβετιτς, κάτι που σημαίνει ότι έχει έρθει σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας. Χθες ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και τυπικά την απόκτηση του 23χρονου Γάλλου αμυντικού Ζουλιάν Μπιανκόν, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Νότιγχαμ.
Από εκεί και πέρα το ντέρμπι πέρασε στην Ιστορία και το μυαλό όλων είναι στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Με δεδομένο ότι πρόκειται για το πρώτο ματς και μάλιστα εντός έδρας βάζει μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα στους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι οφείλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, εφόσον θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Το καλό είναι ότι έχει ζεσταθεί ο κόσμος με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις και αναμένεται να γεμίσει τις εξέδρες δημιουργώντας ζεστή ατμόσφαιρα.
Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μαρτίνεθ είναι οι ενοχλήσεις που νιώθει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, εξαιτίας των οποίων έμεινε εκτός αποστολή για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και όλα δείχνουν ότι ο βαθμός ετοιμότητάς του θα κριθεί στην αυριανή, τελευταία προπόνηση. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον παίκτη που πέτυχε το καθοριστικό γκολ της πρόκρισης κόντρα στην Γκενκ.
