Για λόμπι των Κροατών στην UEFA, το οποίο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την ανθρώπινη ζωή που πήραν οι δολοφόνοι, κατηγόρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία με σχετική ανακοίνωσή της, θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα πώς είναι δυνατόν μετά τη βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη από μια αγέλη αλητών εγκληματιών από την Κροατία η ΑΕΚ να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να παίξει αντίπαλος με τη συγκεκριμένη ομάδα.
Χθες το μεσημέρι οι Κροάτες πέρασαν στην αντεπίθεση, αφού προηγουμένως καταδίκασαν απερίφραστα το τραγικό περιστατικό, κατηγορώντας την ΠΑΕ ΑΕΚ ότι χρησιμοποιεί μια ανθρώπινη τραγωδία για δικούς της λόγους αυξάνοντας την πίεση προς την UEFA.
«Το ίδιο ακριβώς ερώτημα που βασανίζει τους φιλάθλους μας και το διαπιστώνουμε τις τελευταίες ώρες με κάθε τρόπο, βασανίζει και εμάς: Πώς είναι δυνατόν μετά τη βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη από μια αγέλη αλητών εγκληματιών από την Κροατία, η ΑΕΚ να μπει σε αγωνιστικό χώρο και να παίξει αντίπαλος με τη συγκεκριμένη ομάδα;
Θα είναι στις κερκίδες κάποιοι εκ των δολοφόνων του; Θα είναι οι σύντροφοί τους στην εγκληματική δράση που σήμερα πανηγυρίζουν στα social media για τον φόνο που διέπραξαν οι φίλοι τους; Αυτοί που βρίζουν τον κόσμο μας και περηφανεύονται για τον φόνο που διέπραξαν οι συνοδοιπόροι τους στο οργανωμένο έγκλημα;
Ποιος αλήθεια μας υποχρεώνει να παίξουμε αυτούς τους αγώνες με το αίμα του δολοφονημένου οπαδού μας και των άλλων βαριά τραυματιών να στάζει; Οταν όλοι γνωρίζουν πως αυτοί που ήρθαν εδώ για να σκοτώσουν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού με τον οποίο πρέπει εμείς να παίξουμε ποδόσφαιρο;
Το lobbying των Κροατών στo πλαίσιο της UEFA έχει τελικά μεγαλύτερη βαρύτητα από την ανθρώπινη ζωή που πήραν οι δολοφόνοι; Και το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απαιτεί να βάλουμε τους παίκτες μας να παίξουν ποδόσφαιρο στο άντρο τους σα να μη συνέβη τίποτα; Ο δρόμος είναι ένας: Αμεση και βαρύτατη τιμωρία τώρα! Ο πολιτισμένος ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός κόσμος αυτό περιμένει. Το ίδιο και η ΑΕΚ!» ανέφερε η Ενωση στην ανακοίνωσή της. Η επιθετική απάντηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε επίσημη μορφή ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Λυπούμαστε που η ΑΕΚ ξεφεύγει από την ευθύνη με τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά της, ανεβάζει εντάσεις και χρησιμοποιεί ακατάλληλη, επιθετική και υποδαυλιστική γλώσσα σε επίσημες ανακοινώσεις με στόχο να ασκήσει πίεση στην UEFA. Είναι ιδιαίτερα ακατανόητο να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια ανθρώπινη τραγωδία χωρίς κανένα δισταγμό για τη δική του προβολή και το αποτέλεσμα δείχνει την απουσία στοιχειώδους ευπρέπειας, ενσυναίσθησης και ευλάβειας προς το θύμα. Θεωρούμε ακατάλληλη μια τέτοια προσέγγιση, ειδικά γιατί είναι ξεκάθαρο σε όλους, πλην των εκπροσώπων της ΑΕΚ, ότι η Ντιναμό έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μη συμβεί αυτή η κατάσταση. Για όλες τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι διοργανωτές, δηλαδή η ελληνική αστυνομία και η ΑΕΚ ως οικοδεσπότης.
Καταδικάζουμε σθεναρά αυτού του είδους την επικοινωνία από τους αθλητικούς μας αντιπάλους από την Αθήνα, ειδικά όσο η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και καθημερινά μαθαίνουμε νέα στοιχεία για το δυσάρεστο γεγονός. Τονίζουμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο δράστης του τρομερού αυτού εγκλήματος είναι Κροάτης ή Ελληνας υπήκοος. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με το όνομα Ντιναμό με τόσο τερατώδες τρόπο!».
