ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μέρα μόνο με καλά νέα ήταν η χθεσινή για τον ΠΑΟΚ, καθώς πέτυχε νίκη (μέχρι το 55’ που έπαιζαν οι βασικοί) επιβλητική, στο πιο δύσκολο φιλικό παιχνίδι του, επί της Γκενκ με 3-2, ενώ στο μεταγραφικό πεδίο έκλεισε την κατά πολλούς πιο κρίσιμη υπόθεσή του, αυτήν του επιθετικού, με την απόκτηση του Αλί Σαμάτα. Μένοντας στην υπόθεση του Τανζανού επιθετικού, τελικά οι ατζέντηδες του 31χρονου Τανζανού φορ έλεγαν αλήθεια όταν υποστήριζαν ότι έχουν τις τελικές επαφές με τη Φενερμπαχτσέ για να προχωρήσει η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Χθες το βράδυ οι δύο ομάδες αντάλλασσαν έγγραφα για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία για 2+1 χρόνια με τον «Δικέφαλο». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο του φιλικού αγώνα με την Γκενκ ο προπονητής της βελγικής ομάδας, Βόουτεν Βράγκεν, δήλωσε: «Ηθελα να κρατήσω τον Σαμάτα στην ομάδα, αλλά η διοίκηση πάει σε ένα άλλο μοντέλο· είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας και πολύ καλός παίκτης».

Σε ό,τι αφορά το φιλικό που έγινε στο Σβόλγκεν της Ολλανδίας, ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά εντυπωσιακός όσο έπαιζε με ενδεκάδα βασικών που αν εξαιρέσουμε τον Βιεϊρίνια, που είναι τιμωρημένος για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, τότε πιθανόν να μιλάμε για πρόβα του αγώνα με την Μπεϊτάρ. Ο «Δικέφαλος» έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση και με γκολ των δύο χαφ του (πλασέ του Τσιγγάρα στο 6’ και κοντινό πλασέ του Σβαμπ μετά από εξαιρετική κομπίνα με… δύο σκριν σε κόρνερ του Αντριγια στο 13’) και πέτυχε και ένα τρίτο με τον Αντρίγια μετά από πάσα του Κωνσταντέλια σε κόντρα επίθεση στο 55’.

Ο νεαρός άσος έκανε ένα απολαυστικό παιχνίδι και μαζί με τους συμπαίκτες του έκανε πράξη τα όσα είχε πει νωρίτερα σε συνέντευξή του στο ΠΑΟΚ TV:

«Πρέπει να αλλάξουμε ρυθμό σαν ομάδα. Να δώσουμε το κάτι παραπάνω όλοι μας, να βάζουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο παιχνίδι μας. Ηταν κάτι που μας έλλειψε, όπως και το να είμαστε λίγο πιο αποτελεσματικοί. Δεν ήταν ότι ήμασταν κακοί, ούτε προς το τέλος της σεζόν, όπου δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Ημασταν εκεί, απλά ήμασταν λίγο άτυχοι και κυρίως δεν ήμασταν αποτελεσματικοί σε κρίσιμα παιχνίδια».

Ακόμη, στην ίδια συνέντευξη έδειξε ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το γκελ που κάνει το όνομά του: «Σίγουρα σε επηρεάζει η ξαφνική δημοσιότητα και χωρίς να το καταλάβεις αλλάζει την καθημερινότητα, έρχονται συνεχώς σου ζητάνε φωτογραφίες ή αυτόγραφα, από εκεί που δεν σε ήξερε κανένας… Πάντως, αρχίζω, πλέον, να το συνηθίζω όλο αυτό το σκηνικό γύρω μου».


ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι (64’ Ζ. Ζίβκοβιτς), Ράφα Σοάρες (64’ Π. Τζίμας), Κουλιεράκης (46’ Νάσμπεργκ), Εκόνγκ (46’ Μιχαηλίδης), Βιεϊρίνια (46’ Τσαούσης), Σβαμπ (64’ Γιαξής), Τσιγγάρας (64’ Βρακάς), Τάισον (46’ Νάρεϊ), Κωνσταντέλιας (64’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς (64’ Ρικάρντο), Μπράντον (46’ Γκορντετζιάνι, 75’ Σ. Τζίμας).

Γκενκ (α’ μέρος): Λέισεν, ΜακΚένζι, Σαντίκ, Ουατάρα, Τρεζόρ, Χροσόφσκι, Καγέμπε, Ανουάρ, Κάρστενσεν, Πέιντσιλ, Αροκοντάρε | (β’ μέρος): Πέντερς, Φαντέρα, Χάινεν, Κάστρο, Σορ, Μουνιόθ, Οϊεν, Γκαλάρθα, Κουέστα, Εντένγκε, Πρεσιάδο.