Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μήνυμα ενότητας αλλά και εγρήγορσης τόσο στη Βουλή όσο και στο εσωτερικό του κόμματος με τις διεργασίες διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Σωκράτης Φάμελλος στην πρώτη του δήλωση ως νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφορά έκανε και στον Αλέξη Τσίπρα  σημειώνοντας ότι «η οδυνηρή για όλες και όλους μας αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα ανέδειξε, για ακόμη μια φορά, το πολιτικό του μέγεθος αλλά και τη δυνατότητά του να προχωρά σε πολιτικές τομές» και ότι «μάς καλεί να συνεισφέρουμε όλοι και όλες στο επόμενο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οφείλει να είναι νικηφόρο και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα είναι δίπλα μας».

Ο οδικός χάρτης

Όπως αναμενόταν, η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε ομόφωνα δεκτή στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. και πρόεδρος αναλαμβάνει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αντιπρόεδρος της Βουλής αναμένεται να αναλάβει η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ θα αναλάβει ο Διονύσης Καλαματιανός και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, στις 15 και 16 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπου και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του πρόεδρου. 

Μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές, ενώ ο διευθυντής της ΚΟ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε κατά την εκκίνηση της διαδικασίας «πρόεδρε, Αλέξη Τσίπρα, σε ευχαριστούμε για όλα».

Το διαρκές συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου, ενώ η εκλογή νέας ηγεσίας θα γίνει στις 10 Σεπτέμβρη σε περίπτωση που υπάρξουν μόνο δύο υποψήφιοι.