Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, έξι από τους επτά κατηγορούμενους ως μέλη κυκλώματος εκβιαστών στα νότια προάστια. Ένας έβδομος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Οι δικαστικές αρχές έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τρία πρόσωπα που θεωρούνται μέλη του κυκλώματος.
Η υπόθεση αφορά υποθέσεις εκβιασμών, σωματικών βλαβών και φθοράς ξένης περιουσίας, καθώς οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι εκβίαζαν καταστηματάρχες με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα. Στη δικογραφία αναφέρεται πως μέλη του κυκλώματος έχουν διαπράξει τουλάχιστον 10 επιθέσεις σε μαγαζιά της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας και άλλων περιοχών, από τον Σεπτέμβριο του 2022.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην αποδέχονται το κατηγορητήριο που τους αποδίδεται, το οποίο περιλαμβάνει εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, αδικήματα που φέρονται ότι τελούσαν για περίπου έναν χρόνο.
Οι κατηγορούμενοι δεν δέχονται πως εκβίαζαν καταστηματάρχες, αλλά ισχυρίζονται πως πράξεις τους, όπως οι ξυλοδαρμοί, δεν σχετίζονται με εξαναγκασμούς σε «προστασία», αλλά με προσωπικές διαφορές.
