Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα έως την ερχόμενη Παρασκευή, με το θερμόμετρο να φτάνει κατά τόπους τους 37-38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 8 Ιουλίου θα συμβάλει στη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.

Η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council κατηγοριοποιεί επιχειρησιακά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Σύμφωνα με την εν λόγω κατηγοριοποίηση, την Παρασκευή αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας. Προβλέπονται λοιπόν κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο – Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Παρασκευή

Στις δύο εικόνες (πάνω και κάτω) παρουσιάζονται οι χάρτες για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο – Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Παρασκευή
Ανεβαίνει το θερμόμετρο – Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Παρασκευή

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά, αναμένονται την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023. Άνεμοι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Υψηλές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές στα ορεινά Μακεδονίας και Θεσσαλίας οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα αυξηθούν, θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τα ορεινά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 37, στη Θεσσαλία από 21 έως 36, στην Ήπειρο από 17 έως 33, στη Στερεά από 21 έως 36, στην Πελοπόννησο από 17 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 23 έως 36, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 23 έως 31 και στην Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.