Την εμπλοκή τους στη δολοφονία του Αλκη Καμπανού και στον τραυματισμό των δύο φίλων του αρνήθηκαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και διά των συνηγόρων τους οι δύο κατηγορούμενοι, των οποίων οι δικηγόροι αγόρευσαν αντικρούοντας την πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα. Πρόκειται για τον συνήγορο του τρίτου κατηγορούμενου που φέρεται να κρατούσε σφυρί στη δολοφονική επίθεση, αλλά, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.
Μίλησε για «τσουβάλιασμα» των κατηγορουμένων από την εισαγγελέα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο εντολέας του κρατούσε το σφυρί, ενώ για τη διαφοροποίηση της απολογίας του στο ακροατήριο σε σχέση με όσα είχε πει στην ανάκριση, ο δικηγόρος του επισήμανε πως ο εντολέας του ανασκεύασε πράγματι, όχι όμως για τον εαυτό του αλλά σε σχέση με άλλους συγκατηγορουμένους του.
Ο συνήγορος του τέταρτου κατηγορούμενου, του νεαρού Αλβανού που αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση διέφυγε στη γειτονική χώρα, τόνισε πως ο εντολέας του επέστρεψε αυτοβούλως και παραδόθηκε στις Αρχές, ενώ αμφισβήτησε τον ρόλο του υπαρχηγού που του αποδόθηκε. Υποστήριξε ότι στην περίπτωσή του μπορεί να σταθεί μόνο ενδεχόμενος δόλος και μίλησε για θανατηφόρα σωματική βλάβη, όχι όμως για ανθρωποκτονία με πρόθεση.
Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης άλλων δύο κατηγορουμένων και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο με την εκφώνηση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, περίπου έναν μήνα πριν ολοκληρωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των 12 νεαρών.
